Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Березень » 26 » Львівщина - у вогні і диму
21.09.06
Львівщина - у вогні і диму
Львівську область на вихідних масово захопили лісові пожежі і покрила димова завіса. Зокрема, учора навкруги Львова-Любиня Великиго все палало.

Також за санаторієм "Любинь Великий" горів березовий гай, який належить до санаторію. На величезній площі була підпалена трава, і спалахнули берези. На виклик журналіста ЗИКа оперативно прибули двоє пожежників, яким вдалося загасити полум'я. Але, на жаль, такі випадки одиничні.

В той же час величезна кількість підпалів трави була зафіксовано журналістами ЗИКа уздовж траси Львов-Самбор. Також горіли практично усі поля уздовж траси в напрямі від Львова до Трускавця: у самого Трускавця, Дрогобича, Миколаєва, Сільниці і самого Львова.

Крім того у Львові на вул. Княгині Ольги горіла трава біля гаражного кооперативу і утворилося величезне полум'яВсього, як звітує ГУ МЧС у Львівській області, за минулу добу здійснені 75 виїздів на гасіння пожеж. Левову частку в цьому сумному рекорді - 50 пожеж - складають займання сухої трави і кущів, що охопили територію Львівщини з настанням сухої теплої погоди. Вогонь знищив не лише гектари сухої трави, але і перетворив на дим декілька житлових і господарських будівель.

Львівське облуправління лісового і мисливського господарства повідомляло, що за випалювання лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотяною і іншою природною рослинністю або її залишків Кодексом України "Про адміністративні правопорушення" передбачено накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн, а на посадовців від 850 до 1190 грн Проте, бачимо, що незважаючи залякування штрафами, людей це не зупиняє. Можливо, дієвішою була б система штрафів, накладена на органи місцевого самоврядування : сільські, районні ради, ЛКП, на території яких відбуваються такі підпали.
Тоді і у них була б велика зацікавленість контролювати такі випадки.

"Як показує практика, більшість лісових пожеж в лісах виникають з вини місцевого населення. Саме бездумна діяльність і необережність людей - головна причина усіх нещасть, які приносять пожежі. Тому, передусім, треба боротися не лише з самими пожежами, а з їх першопричиною - бездумною діяльністю людей", - стверджує начальник Львівського облуправління лісового і мисливського господарства Анатолій Дейнека застерігає. Адже при згоранні однієї тонни рослинних залишків в повітря вивільняється близько 9 кілограмів мікрочасток диму, до складу яких входить ряд з'єднань, які можуть спровокувати і страшну хворобу - рак.
Категорія: Львівська .обл | Переглядів: 675 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]