Вітаю Вас, Гість
Головна » 2011 » Серпень » 9 » Інтернет-користувачі стурбовані, що до 2020 року приватності в мережі не залишиться
14.02.41
Інтернет-користувачі стурбовані, що до 2020 року приватності в мережі не залишиться
Дослідження "Минуле, сьогодення і майбутнє інтернету" визначило найбільші надії і побоювання українських користувачів мережі.
Cамі активні українські користувачі інтернету взялися спрогнозувати його майбутнє у рамках опитування Microsoft Internet Exp
lorer 9 "Минуле, сьогодення і майбутнє інтернету".Як з'ясувалося, найбільші побоювання українців пов'язані з питаннями приватності онлайн. 34% респондентів переживають, що компанії зможуть відстежувати і зберігати дані про кожен їх крок в мережі. 30% опитаних вважають що всього через 9 років - до 2020 року - інтернет знатиме про них більше, ніж близькі. В той же час 32%, що відповіли на питання анкети мріють, що в майбутньому вони зможуть користуватися інтернетом, не турбуючись про те, що за ними хтось підглядає.Отримані в Україні результати відповідають загальноєвропейським тенденціям. В цілому по Європі 61% респондентів відмітили, що стурбовані можливістю відстежування призначеної для користувача поведінки компаніями. В той же час українці сподіваються що в недалекому майбутньому всесвітня павутина зробить музику, телебачення і ігри доступними в найвищій якості (46% респондентів). А 25% вірять, що в майбутньому інтернет вгадуватиме бажання користувачів і точно визначати, що їм потрібне.
У рамках співпраці з опитуванням "Минуле, сьогодення і майбутнє інтернету" шведський астролог і видатний інструктор по айкідо Стефан Стенад склав веб-гороскоп, грунтуючись на умовній даті народження інтернету - 6 серпня 1991 року.
Згідно з його пророцтвами період з 2012 по 2017 стане для мережі початком великих змін. У подальші роки вона стане куди зручніша для різного роду роботи, але розгубить розважальний потенціал. Ближче до 2025 року інтернет чекають нові трансформації і цього разу він перетвориться в подібність величезної енциклопедії або музею - універсальну криницю людських знань. А до 2040-го варто чекати, що всесвітньої павутини, який ми її знаємо сьогодні не буде і в помині - на той час людство винайде інші інформаційні рішення
Дослідження проводилося влітку 2011 року в 14 європейських країнах. Анкетування охопило майже 1600 чоловік, які висловили думку з приводу майбутнього Інтернету в найближчі 9 років.

Фокус.ua
Категорія: Україна | Переглядів: 610 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]