Вітаю Вас, Гість
Головна » Стрий
13 вересня на Львівщину завітає Кличко
Голова Львівської обласної організації УДАР Ярослав Гінка пообіцяв стриянам, що першим українським містом, яке відвідає після бою у Москві Віталій Кличко, буде Стрий. Зустріч із Кличком відбудеться 13 вересня о 15.00.
Зокрема, 8 вересня на підтримку чемпіонського бою Віталія Кличка у Стрию організували фан-зону. Понад тисячу людей зібралося на Майдані Незалежності у Стрию, що на Львівщині, щоб засвідчити с
вою підтримку Віталію Кличку, який цього дня удев’яте мав вийти на ринг, щоб захистити свій чемпіонський пояс.
 

Про це ІА ZIK повідомила прес-служба кандидата у народні депутати Андрія Кота.

«Я вважаю, що Віталій Кличко вже увійшов в історію України. Це українець, якого знає цілий світ. А поки у Віталія Кличка абсолютно чиста політична репутація. Він не брав участь у гучних скандалах чи якихось оборудках. Кличко зараз на старті своєї політичної кар’єри», – заявив організатор проекту «Лагідна українізація» Орест Лютий, який приїхав до Стрия із концертною програмою, щоб підтримати українського чемпіона. До речі, концерт Ореста Лютого (Антін Мухарський) у Стрию був першим його концертом на Львівщині на великій сцені. Для стриян він виконав кілька нових пісень, які ще ніколи не виконувались на таких концертах.

«У Стрию Українські Січові Стрільці склали присягу на вірність Україні. Стрий став першим містом в Незалежній Україні, у якому офіційно підняли жовто-блакитний прапор. Стрияни не просто хоробрі люди, вони ще й сміливі. А без сміливості, що вимагає велике розуміння виклику, хоробрість сліпа. Я хочу, аби український прапор підняли у Москві після боксерського поєдинку Віталія Кличка. Ця людина зробила для становлення України у світі більше, ніж всі політики разом. Нехай наш удар, «УДАР» Віталія Кличка раз і назавжди вдарить по беззаконню та корупції в Україні. Я вірю, що ми збудуємо сильну, незалежну Україну», – заявив організатор фан-зони, кандидат у народні депутати України від політичної партії «УДАР» Андрій Кіт.

На заході також був присутній голова Львівської обласної організації УДАР Ярослав Гінка, який пообіцяв стриянам, що першим українським містом, яке відвідає після бою у Москві Віталій Кличко, буде Стрий. Зустріч із Кличком відбудеться 13 вересня о 15.00. 
Інформація взята з zik.ua/ua/news/2012/09/10/367740
Категория: Стрий | Просмотров: 1425 | Добавил: administrator | Дата: 12.09.2012 | Комментарии (0)

У п’ятницю, 14 вересня, о 13:00, у приміщенні Центральної бібліотеки ім. Шашкевича за адресою вул. Шевченка, 63, відбудеться зустріч працівників Консульського Відділу Посольства США з мешканцями Стрийського району на тему «Диверсифікаційна лотерея США «Грін Кард»». Представники Посольства освітлюватимуть широке коло питань, що стосуються цієї програми уряду США, також відповідатимуть на питання з залу.


Категория: Стрий | Просмотров: 810 | Добавил: administrator | Дата: 11.09.2012 | Комментарии (0)

Завершилися зйомки документального фільму про сотника Української Галицької Армії Миколу Гошка, який був комендантом у Стрию в часи ЗУНР.
Микола Гошко випускник найстарішої в світовій історії австрійської Терезіанської військової академії у місті Віннер-Нойштадт військової академії. Після Листопадового чину був призначений військовим комендантом Стрия. Цікаво, що саме Стрий був одним із тих міст, які найдовше втримали владу українців. Пізніше за заслуги він був призначений комендантом тогочасної столиці ЗУНРу – Станіславові. Саме там під час взяття міста він був схоплений поляками. Пізніше звільнений він перебрався до Бродів, де прожив до 1940 року, коли був арештований НКВД. Цього ж року Микола Гошко був розстріляний у тюрмі на Лонцького у Львові.

Про це ІА ZIK повідомила прес-служба депутата Львівської облради Андрія Кота.

Участь у зйомках фільму взяло Товариство «Пам’ять», яке надало оригінальні однострої, що найкраще підкреслювали дух тогочасних подій.

На сьогодні триває монтаж, накладення звуку та підготовка фільму до випуску на широкі екрани. Презентація фільму відбудеться у жовтні цього року на львівському телебаченні, а також у кінотеатрах міста Стрий.

«У наші дні важливо пам’ятати своє минуле. Не знаючи минулого, не можна будувати наше майбутнє. Щиро дякую тим людям, які ініціювали та брали участь у створенні фільму про мого прадіда Миколу Гошка. Хочеться, щоб кожний герой, який доклався до створення нашої Незалежної України був увіковічений у пам'яті нащадків», – зазначив депутат Львівської обласної ради, кандидат у народні депутати Андрій Кіт.
Категория: Стрий | Просмотров: 968 | Добавил: administrator | Дата: 02.09.2012 | Комментарии (1)

28 серпня прокуратура Львівської області за матеріалами обласного управління СБУ порушила кримінальну справу відносно начальника та старшого оперуповноваженого сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків одного з райвідділів міліції області, які підозрюються зловживання владою та службовим становищем, а також у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту та збуті психотропних речовин та наркотичних засобів повторно, за попередньою змовою групою осіб.

 Про це «Варіанти» повідомила прес-секретар прокуратури Львівської області Мар’яна Гайовська, відповідаючи на прохання «Варіантів» підтвердити інфомрацію, отриману виданням від мешканців Стрия про затримання  начальника та старшого оперуповноваженого одного із підрозділів районної міліції. 

«Правоохоронці в лютому з метою власного незаконного збагачення, пригрозивши негативними наслідками у вигляді притягнення до кримінальної відповідальності, під надуманим приводом висловили вимогу колишньому наркозалежному щодо пошуку ним осіб, схильних до вживання наркотичних засобів та психотропних речовин, збуту таким особам наданих ними наркотичних засобів, психотропних речовин з метою подальшого їх затримання та вимагання грошових коштів за непритягнення до кримінальної відповідальності за незаконне придбання та зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів», - розповіла прес-секретар.

У подальшому міліціонери незаконно придбали і незаконного передали вказаній вище особі для подальшого збуту психотропну речовину, яку останній у липні незаконно збув.

Міліціонерів було затримано працівниками Управління СБУ у Львівській області 28 серпня при черговій реалізації психотропної і наркотичної речовини.

Під час затримання було вилучено заборонені до обігу речовини та грошові кошти, отримані за їх збут.

Кримінальну справу порушено  за ст.364 ч.3  - зловживання владою та службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки, вчинене працівником правоохоронного органу) та ст.307 ч.2 КК України - незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут психотропних речовин та наркотичних засобів, повторно, за попередньою змовою групою осіб).
Категория: Стрий | Просмотров: 840 | Добавил: administrator | Дата: 30.08.2012 | Комментарии (1)

24 серпня на міністадіоні ДЮСШ ГО "Молодь Стрийщини" спільно звідділом фізичної культури і спорту проводила турнір з мініфутболу для дворових команд серед юніорів. 
Традиційно, щоб взяти участь в турнірах "Молоді Стрийщини" треба бути волонтером в минулому році команди долучились до озеленення на майданчику біля парафії св. Якова, (взимку до св. Миколая збір іграшок для дітей з особливими потребами), - а цьогоріч мали підняти прапор України в перед день Незалежності на День Прапора.
Вісім команд, які справились з волонтерським патріотичним завданням були допущені до змагань. 
Загалом було зіграно 16 ігор. В фіналі зустрічались команди Лімури, які стали першими, Green Street Hooligans другі, Няшки треті та New World четверті.
Кращим воротарем став Чигерський Віталій, кращим гравцем - Дурда Андрій, кращий бомбардир Хомин Роман, а Карпесьо Василь став кращим захисником. 
Турнір підтримали Фонд родини Карінських, Володимир Гірник (напої Живчик для учасників турніру), Олег Бенько  та Руслан Бебець (микулинський квас та солодкі напої для переможців), ТМ "Диво Дитя" (канцтовари), Кафе "Золота корона" (солодкий стіл). 
Учасників турніру нагородили кубками та медалями. Нагорджували від відділу фізичної культури Василь Коханчик, керівник проекту Назар Фомін, почесний голова ГО "Молодь Стрийщини" Михайло Шмігельський.
 Юні футболісти отримали в подарунок також набори зошитів, блокнотів, ручок від Диво Дитя, їх вони передали дітям сиротам. 
    
Категория: Стрий | Просмотров: 767 | Добавил: administrator | Дата: 26.08.2012 | Комментарии (0)

З ранку і до самого вечора небо в Стрию буде приховано за хмарами. Весь день очікується дощ.

Понеділок


27

серпня

Схід 06:33 Захід 20:18

Температура, C

відчувається як

Тиск, мм

Вологість, %

Вітер, м/сек

Ймовірність
опадів, %

 
нічранокденьвечір
3:009:0015:0021:00
Хмарно з проясненнями, дощ
Хмарно, дощ
Хмарно, невеликий дощ
Мінлива хмарність, невеликий дощ
+15°+14°+19°+17°
+15°+14°+19°+17°
758759760761
95987077
4.4
4.6
5.3
5.3
92989368

Категория: Стрий | Просмотров: 751 | Добавил: administrator | Дата: 26.08.2012 | Комментарии (0)


12 серпня на стадіоні «Сокіл» у Стрию відбудуться одразу три матчі. Тож запрошуємо всіх любителів цього виду спорту на видовищні ігри. Турніри проходять під патронатом Благодійного фонду Олега Канівця «Добре серце».

Розпочнеться спортивне свято фіналом Кубку Стрийщини-2012 серед юнацьких команд між спортсменами ФК «Угерсько» - ФК «Голобутів». Відтак, пройдуть два матчі на Кубок Стрийщини-2012 серед ветеранів. За ІІІ місце зустрінуться команди «Сокіл» Лисятичі – «Каменяр» Завадів. У фіналі турніру гратимуть майстри шкіряного м’яча ФК «Ветеран» - ФК «Дашава». 

Матеріал взято з http://www.dobreserce.com
Категория: Стрий | Просмотров: 864 | Добавил: administrator | Дата: 11.08.2012 | Комментарии (0)

Другий рік поспіль вихованці майстра Стрийського ВХПУ Олександри Родікової беруть участь в Чемпіонаті Заходу з перукарського мистецтва у м. Львові, який організовує журнал «Дзеркало моди». Цьогоріч у свою скарбничку майбутні фахівці-перукарі долучили бронзову медаль та шанс поборотися за призові місця на Всеукраїнському рівні.

У 2011 році такий чемпіонат проводився на Шуварі, де учениця Стрийського ВХПУ третьго курсу в номінації «Нова коса» посіла друге місце – срібна медаль – і отримала цінні подарунки. Цьогоріч студентка Олександри Родікової, третьокурсниця Лілія Турій з моделлю Мар’яною Кочетовою, посіла третє місце в Чемпіонаті з
перукарського мистецтва і отримала бронзову медаль. Також серед 35 конкурсанток були стриянки Уляна Лелак з моделлю Боженою Дуник, а також Уляна Сушко та її модель Надія Щудлик.
Image Олександра Родікова каже, що відзнаки, цінні подарунки – це не головне, пріоритет у набутті досвіду, можливості втілити в життя найкреативніші ідеї, довести самим собі та іншим, що Стрий не периферія, а тут багато молодих талановитих майстрів і їхніх учнів, які завжди у пошуку творчих ідей. А найголовніше, що ця перемога дає можливість взяти участь у Всеукраїнському чемпіонаті. Олександра впевнена, що її вихованці зможуть проявити себе і тут.
Колега по роботі, викладач ВХПУ Ігор Мельник розповідає: «Велика праця майстра котра вкладає свій час, свої знання у дітей. Я можу оцінити цю титанічну роботу, оскільки маю можливість спостерігати, консультувати, говорити свою думку, як художник. Бачу, що майстер вповні віддає себе. Навіть коли вже усі працівники училища вдома, зі своєю родиною, Олександра працює і розробляє зачіски для конкурсантів. Вона не любить повторюватися, це завжди має бути щось нове, не традиційне, щоб здивувати журі чимось модерновим і незвичним. Олександра також думає ще й про те, що вона представляє рідний Стрий, а своїми перемогами прославляє наше місто. Зауважу один момент: головне не тільки зачіска, як кінцевий результат, а й підібрати модель, котра зуміє себе показати, і створити довершений образ, який має відповідати зачісці. Щоб це все об’єднати в єдине ціле, потрібно не один день. Учениці люблять свого майстра і довіряють їй. Погодьтеся, не кожна дівчина дозволить пофарбувати своє волосся у нетрадиційні кольори.
Image Вісімнадцятирічна Лілія Турій родом з с. Лисятичі. Цьогоріч – випускниця Стрийського вищого художнього училища. Про себе каже, що мріє бути щасливою в житті та хоче стати професійним майстром перукарської справи. «Люблю бути неординарною, робити людей красивими, цікавими, - розповідає Ліля. - Мені подобається фантазувати з волоссям. Нові зачіски — це часто втілення якихось вражень від побаченого, тому я використовую ці емоції в роботі. А ще ця професія дає змогу заробляти і допомагати своїм рідним. Перукарів є дуже багато, але хороших майстрів мало, тому хочу бути найкращою». Свої враження від конкурсу Ліля охарактеризувала так: «Чудові, просто неймовірні відчуття, купа адреналіну в крові, переживання від конкуренції, бо поряд більше тридцяти учасниць. Сама не сподівалася, що зумію так сконцентруватися, що нічого навколо себе не помічатиму: ні журі, ні вболівальників, які шумлять, ні суперниць. В голові крутилася одна думка – встигнути з часом (на зачіску відводилося 40 хв.). Намагалася зробити все так, як вчила майстер, хоча руки і коліна тремтіли. Та найбільше переживання було наступного дня, коли очікували оголошення переможців. У мене роїлося безліч думок: чи не даремною була праця, чи відзначить її хтось. Коли наприкінці назвали моє прізвище, мимоволі на очах виступили сльози радості, і чомусь хотілося кричати, і дякувати своєму майстру за такі чудові моменти визнання. Конкурси дають віру в себе. Я не хочу зупинятись на досягнутому, буду продовжувати вдосконалювати свою майстерність».
Подейкують, що отримати призові місця в чемпіонаті дуже складно, оскільки більшість конкурсанток заздалегідь ходять на курси до провідних майстрів, котрі потім і є в журі, тож відповідно відзначають своїх. Тим цінніша перемога стриянок і заслуга майстра Олександри Родікової.
Наталія КАРПЕНКОВА. 
Категория: Стрий | Просмотров: 1074 | Добавил: administrator | Дата: 09.08.2012 | Комментарии (0)

Працівники транспортної міліції на вокзалі станції Стрий затримали місцевого 48-річного чоловіка. Чоловік на залізничному вокзалі здійснював продаж наркотичних засобів. Про це повідомляє підрозділ зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці.
При поверхневому огляду у затриманого було вилучено 166 гр. сухої подрібненої макової соломки та два блістера таблеток «Гідазепам ІС». Зазначені наркотичні засоби вилучені та направлені для експертного дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВСУ на Львівській залізниці.
Вирішується питання про порушення кримінальної справи за статтею 307 Кримінального кодексу України «Незаконне зберігання наркотичних речовин».
Категория: Стрий | Просмотров: 919 | Добавил: administrator | Дата: 09.08.2012 | Комментарии (1)

Пропонує до Вашої уваги новий погляд на рекламні послуги. А саме розміщення Вашої реклами на спеціальних стендах з кишеньками.
Реклама в маршрутних таксі гарантовано:
- знайде свого прямого споживача;
- збільшить Вашу клієнтську базу за короткий термін.
ТЕЛ: 063-68-33-831
Категория: Стрий | Просмотров: 819 | Добавил: administrator | Дата: 08.08.2012 | Комментарии (0)

1 2 3 4 5 »