Вітаю Вас, Гість
Головна » Львівська .обл
Минулого тижня на Львівщині на ГРВІ захворіло 9028 осіб. Перевищення загального епідпорогу в області на жодній адмінтериторії не зареєстровано.

Питома вага захворілих дітей до 17 років становить 58,1%. Рівень захворюваності зріс в 1,1 рази в порівнянні з минулим тижнем (на 447 випадків). Від початку епідсезону з 1 жовтня в області захворіло на гострі респіраторні вірусні інфекції 65061 осіб, в тому числі 37473 дітей до 17 років (57,5%). Із числа захворілих госпіталізовано в інфекційні стаціонари 1292 особи (2,1%), з них 891 дитина до 17 років.

Спостерігається незначний ріст захворюваності в порівнянні з минулим тижнем, зокрема у Львові. Циркуляцію вірусу грипу в Україні та області на даний час лабораторно не підтверджено.

Станом на 26 листопада в області вакциновано проти грипу 2821 особа, в тому числі: медичних працівників – 1428; діти шкіл-інтернатів – 839; працівники сфери обслуговування – 193; особи з хронічними захворюваннями – 68, особи геріартричних центрів – 88.

http://zik.ua/

Категория: Львівська .обл | Просмотров: 1261 | Добавил: administrator | Дата: 27.11.2012 | Комментарии (0)

На перегоні Стрий–Конюхів 9-річний хлопчик потрапив під електропоїзд № 808 сполученням Мукачево–Львів і загинув.

Як повідомили у підрозділі зв’язків з громадськістю УМВС України на Львівській залізниці, до чергової частини лінійного відділу міліції на станції Стрий надійшло повідомлення від чергового по станції Стрий про те, що на перегоні Стрий–Конюхів на регульованому переїзді під керуванням машиніста електропоїзду № 808 сполученням Мукачево–Львів було застосоване термінове гальмування. Після подачі звукового сигналу та застосування екстреного гальмування був смертельно травмований 9-річний хлопчик – мешканець Стрийського району.

Спочатку переїзд перетнув вантажний потяг, а йому назустріч наближався пасажирський потяг. У момент, коли проїхав вантажник, хлопчик намагався скоротити свій час, проте на зустрічному полотні йому трапився електропоїзд. В результаті електропоїзд зачепив дитину.

Даний переїзд обладнаний як звуковою, так і світловою сигналізацією та шлагбаумом, однак, проігнорувавши заборонювальні сигнали, хлопчик перед наближенням потяга перебіг залізничне полотно. Наїзду уникнути не вдалось. Труп неповнолітнього направлено в морг Стрийської ЦМЛ.

Залізничники вкотре закликають громадян бути обачними в поїздах, на платформах, поблизу колій, а також нагадувати дітям про небезпечність залізничних об’єктів і вчити їх правил поведінки. Необхідно берегти власне життя і здоров’я, суворо дотримуючись правил безпеки на залізничному транспорті.

http://zik.ua

Категория: Львівська .обл | Просмотров: 834 | Добавил: administrator | Дата: 27.11.2012 | Комментарии (0)

12 серпня відбулися урочистості з нагоди Дня села Пукеничі, що на Стрийщині, під символічною назвою «Село моє – дитинство веселкове». Родзинкою свята стало відкриття та посвячення дитячого майданчика.

Цей майданчик спільний проект влади району, сільського голови Івана Блискуна та мецената – Благодійного фонду Олега Канівця «Добре серце». Незважаючи на дощову погоду на свято прийшли майже всі мешканці села. Після освячення дітвора радо випробовувала новенькі каруселі.

А у Народному домі відбувся концерт за участю художньої самодіяльності: чоловічого хору працівників БМУ, жіночого хору та вокального ансамблю Народного дому с. Пукеничі, мішаного хору та дитячого колективу обдарованої малечі села. Завершилося свято молодіжною дискотекою під відкритим небом та під музику колективу «Українські музики».

1 1 1 1

Матеріал взято із сайту http://www.dobreserce.com

Категория: Львівська .обл | Просмотров: 858 | Добавил: administrator | Дата: 15.08.2012 | Комментарии (0)

За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології по місту Львову 11 серпня збережеться надзвичайна пожежна небезпека (5 класу). Також прогнозується значне погіршення погодних умов.

Про це ІА ZIK повідомили у прес-службі ЛМР.

На 12-13 серпня синоптики прогнозують несприятливі погодні умови. Сильні дощі, 12 серпня дуже сильні. Подекуди грози, град, в окремих районах шквали 15-20 м/с.

Львівська міська рада просить усіх мешканців звернути увагу на прогнози та бути обережними.

Категория: Львівська .обл | Просмотров: 652 | Добавил: administrator | Дата: 13.08.2012 | Комментарии (0)

Скелі Камінь, на яких колись
стояла фортеця Тустань
Нещодавно у с. Урич Сколівського району на Львівщині пройшов сьомий за ліком фестиваль української середньовічної культури "Ту стань". Щороку намагаюсь відвідувати цей фестиваль, адже він наче повертає мене у ті часи, коли найбільшою цінністю були честь, стосунки між людьми, почуття, а не гроші та багатство, як тепер.

Територією фестивалю є підніжжя скелі Камінь, на якій колись в давнину русичі побудували неприступну фортецю Тустань (тобто "тут стань", в Галичині й досі замість "тут" кажуть "ту"). Початки фортеці відносять до 9 ст, коли вона була одним із центрів племінного об'єднання білих хорватів. Згодом вона увійшла до складу Київської Русі після підкорення Володимиром Великим згаданих племен. Фортеця охороняла кілька карпатських перевалів, соляний шлях із Дрогобича до Угорщини та одну із віток Великого шовкового шляху та служила  митницею.Згідно інформації отриманої в музеї у с. Урич, фортеця жодного разу не була взята ворожими військами. У свій час хан Батий намагався здобути Тустань, та пройшовши кілька оборонних рубежів фортеці, він зупинився перед неприступними скелями, на яких знаходився останній рубіж оборонних споруд та відступив.
Слід зазначити, що до побудови фортеці на тустанських скелях люди проживали ще в палеоліт (збереглись видряпані ними наскельні зображення диких тварин) та тут існували язичницькі святилища ще із 3-2 тис. до н. е. Зокрема збереглось зображення на скелі обрисів обличчя одного із фракійських божеств. Згодом на початку нашої ери тут здійснювали свої релігійні обряди слов'яни, які залишили по собі на скелях чимало солярних знаків та символ Перуна - сокири.У суботу о 13.00 відбулось відкриття "Ту стані 2012" святковою літургією, після якої територія фестивалю завирувала середньовічним життям: повсюди бігали скоморохи, показували вистави, перед сценою відбувались бої рицарів, на ігрових майданчиках гості мали можливість випробувати свою силу та спритність у середньовічних змаганнях, на ярмарку можна було скуштувати народних чи середньовічних страв, придбати собі амулет, випробувати себе у якомусь ремеслі чи просто приміряти обладунки, а у дитинці оволодіти грою на трембіті, розі чи дримбі. Ввечері на великій сцені розпочався концерт колективів, які виконували середньовічну та етномузику. Найбільш запам'ятався виступ гурту "Йорий Клоц", які виконували автентичні пісні різних регіонів України: Карпат, Полісся, Сіверщини та ін. Свій виступ вони поєднали із виступом театру тіней "Див", який відтворював сюжети давньої слов'янської міфології, зокрема про Ярила та Лелю. Також запам'ятався білоруський гурт "Irdorath", волинки та барабани якого створювали просто шалений драйв під скелями Каменю. Ввечері на гостей "Ту стані" чекало грандіозне дійство - відтворення нічного штурму фортеці татарами. При запалених смолоскипах татарські воїни намагались спочатку штурмом взяти фортецю, потім їхні лучники намагались вогняними стрілами підпалити дерев'яні оборонні споруди, а згодом за допомогою тарана азіати хотіли зруйнувати ворота Тустані та вдертись до середини. Однак, оборонці вистояли, відбивали неодноразові напади ханського війська та завдавали значної шкоди ворогові.

У неділю середньовічне місто продовжувало жити тим же ж ритмом, як і в суботу, однак, гроза у другій половині дня досить розігнала відвідувачів та примусила деяких майстрів зібратись та виїхати з фестивалю. Найбільш запам'ятались цього дня імітація двобою середньовічних вершників, виступ гуртів "Вертеп", "Ойкумена", "Cherry band", "Дивні",  "Irdorath" (уже на великій сцені). Епогеєм фестивалю стало лазерне дійство, спроектоване на скелях та навколишніх лісах, яке відтворювало народження тустанської птахи, боротьбу русичів із змієм та побудову фортеці.

На цьому середньовічна казка, яка тривала три дні, завершилась і наступного дня вже треба було повертатись у буденну реальність, у якій шукатиму наступних казок...


Категория: Львівська .обл | Просмотров: 690 | Добавил: administrator | Дата: 09.08.2012 | Комментарии (0)

У п’ятницю, 10 серпня, Дрогобич відвідає народний депутат України Парубій А.В.
Про це ІА ZIK повідомили у прес-службі Дрогобицького міського штабу
Об’єднаної опозиції «Батьківщина».
10 серпня 2012 о 16:00 відбудеться зустріч народного депутата України Парубія Андрія Володимировича та єдиного кандидата від Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» в нашому виборчому окрузі Ілика Романа Романовича.

Зустріч відбудеться за адресою: м. Дрогобич, площа Ринок
Категория: Львівська .обл | Просмотров: 669 | Добавил: administrator | Дата: 08.08.2012 | Комментарии (1)


ВишивкаУкраїною прокотилася хвиля протестів на підтримку української мови. Люди протестують проти ухваленого Закону "регіоналів" Вадима Колесніченка та Сергія Ківалова. Дрогобич теж став не винятком. Саме тут у четвер, 5 липня, на головній площі міста розпочалася акція протесту на захист рідної української мови, у якій взяли участь люди різного віку, статі та політичних поглядів. Всіх об’єднало одне – розуміння того, що без мови нема народу, а впровадження в сьогоднішній ситуації двомовності означатиме витіснення української мови на маргінес нашого життя.
На сцену, до слова, виходили як депутати міської ради (яких, на превеликий жаль, було неповний десяток – а така їхня поведінка, вочевидь, говорить не про що інше, як про тотальну байдужість та зволікання головних постатей міста у ставленні до рідної мови), так і науковці, громадські діячі та молодіжні активісти. 

Зокрема, голова громадської організації "Небайдужі дрогобичани" Святослав Сурма заявив про створення Дрогобицького страйкового комітету, який, на сьогодні, нараховує більше 30 осіб готових вкладати свою енергію, зусилля, щоб змінити хід, який нам нав’язується: "Страйковий комітет ставить перед собою завдання спілкуватися з людьми, об’єднатися. На сьогодні влада в Україні досягла "хороших" успіхів: ми є роз’єднані, кожен із нас пов'язаний в інших зацікавленнях, долях, ми обговорюємо один одного… – це є найкращий момент, щоби нас використати. Страйковий комітет сказав: "Ні! Ми зупинимо це! Ми почнемо об’єднуватися. Об’єднуватися для того, щоби відчувати биття серця один одного!"", – наголосив п. Святослав. 

Голова Дрогобицької міськрайонної організації "Народного Руху України" Роман Курчик, виступаючи перед мітингувальниками, наголосив: "А що ж це за Верховна Рада, коли вона як законодавчий орган, у незаконний спосіб приймає таке рішення?! Наближаються вибори до Верховної Ради… Я звертаюся до всіх: ми повинні бути уважними на цей раз, щоби вкотре не помилитися і не мати пізніше таких результатів, які ми маємо на сьогоднішній день. Не будьте байдужими!". 

Також до слова було запрошено професора Дрогобицького державного педагогічного університету імені І. Франка, політолога та мовознавця Ярослава Радевича-Винницького, який повідомив учасникам мітингу про те, що у четвер, 5 липня, Дрогобицька районна рада прийняла звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну, СБУ та Генпрокуратури з приводу тих зловживань, що мали місце при т.зв. прийнятті Закону "Про основи державної мовної політики". Також Ярослав Костянтинович зазначив, цитуючи французького державного діяча Жоржа Помпіду про те, що з усіх політичних питань найскладніше – мовне: "Народ може втратити територію, може втратити свою державність, може втратити свою релігію, однак він зберігає можливості на відродження. Коли ж народ втратить свою мову – він ніколи не відродиться. Мова – це та аура, в якій народ живе, в якій живе його культура, його духовність, його історична пам'ять, його фольклор… Коли це все зникає разом з мовою – народ втрачає свою самобутність. Через те народи так захищають свої мови і ми не є винятком. Загроза цього Закону полягає в тому, що українську мову буде витіснено цілковито". 

Як доказ того, що молодь – це справді наше небайдуже сьогодення, перед мітингувальниками виступив молодий громадський діяч, голова Дрогобицької МР МГО "Молодий Народний Рух" Зеновій Квасній, який нагадав усім присутнім гарну догму В’ячеслава Чорновола: "Україна починається з Тебе!" і закликав не бути байдужими і задуматись над тим, в якій ситуації знаходимось ми зараз. "Можливо, не потрібно буде робити другий Майдан, можливо, нам вдасться вирішити це питання демократичним, мирним шляхом, але ми, молодь, готові сьогодні до радикальних дій. Тож давайте не будемо байдужими, адже якщо ми сьогодні упустимо це питання – вже завтра можемо залишитись без державності!", - наголосив Зеновій Квасній. 

Як зазначили організатори мітингу, вже у п’ятницю, 6 липня, о 18 год. на площі Ринок в Дрогобичі відбудеться флешмоб на захист української мови. 

Нагадаємо, 5 червня зранку депутати ВР України 234 голосами (Партії Регіонів) прийняли у першому читанні законопроект про законопроект "Про засади державної мовної політики", а вже 3 липня Верховна Рада на засіданні ухвалила цей Закон, що значно розширює сферу застосування російської мови. Натомість, парламентська опозиція заявила, що мовний закон 3 липня було ухвалено з великою кількістю порушень.

Ми закликаємо усіх, весь український народ, стати на захист України та зупинити свавілля влади, процес русифікації та паплюження української мови! Скажемо "НІ" русифікації! Скажемо "НІ!" тушкам-кнопкодавам! Усунемо банду – очистимо Україну!


http://droginfo.com.ua/content/view/3625/ 

Категория: Львівська .обл | Просмотров: 1107 | Добавил: administrator | Дата: 06.07.2012 | Комментарии (0)

Через відсутність дороги у Славську 1 квітня "похоронять" туризм
У Сколівському районі на Львівщині «хоронитимуть» туризм. Його провезуть на катафалку розбитою дорогою, що символізуватиме її «привабливість» для туристів.
Місцевий підприємець Володимир Бега розповів, що акція розпочнеться з 1 квітня у Славському. «Сформується колона, яка вирушить в бік Сколе, де на площі біля Сколівської райради пройде мітинг-прощання з туризмом. Колону очолюватиме катафалк, на якому буде труна з лижами, сноубордами, велосипедами – всім, що пов’язане з туризмом, і буде символічне прощання. Якщо нема дороги – про який розвиток можна говорити?».

Підприємець також зауважив: «Про ямковий ремонт ми знаємо… Але це не вирішує проблеми. Це тимчасово, щоб зняти напругу. Тому що з тією інтенсивністю руху вантажного транспорту, який їздить цією дорогою, я маю на увазі заготівлю лісу, то для цих лісовозів ці латки на місяць-півтора і все це злітає. І абсолютно воно не вирішує проблему».

Володимир Бега додав, що питання дороги разом з тим не є єдиною проблемою території.

«Якщо ми говоримо про Славське, то взагалі відсутня програма розвитку регіону. Якщо 30 років тому це дійсно був курорт №1 в Україні, і Тростян залишається єдиною сертифікованою горою для гірськолижних змагань, на сьогодні взагалі незрозуміле бачення розвитку регіону», – сказав він.

Нагадаємо, на початку лютого заступник начальника управління розвитку інфраструктури Львівської ОДА Віктор Чайко повідомив, що ремонт дороги на селище Славське Сколівського району на Львівщині, де завершують тренувальну базу до Євро-2012, коштуватиме 52,7 млн грн. Також, раніше намір ремонтувати дорогу на Славське підтвердив заступник голови Львівської ОДА з питань Євро-2012 Володимир Губицький.

Нагадаємо, 2010 року віце-прем’єр-міністр України Борис Колесніков запевнив, що 2011 року в бюджеті планується закласти кошти і збудувати автомобільну дорогу між трасою Київ-Чоп і смт Славське, як до одного з центрів Олімпіади-2022.

zaxid.net
Категория: Львівська .обл | Просмотров: 655 | Добавил: administrator | Дата: 02.07.2012 | Комментарии (0)

Цьогоріч курортний Моршин протягом 15-17 червня відзначатиме своє 530-річчя. Відповідно до рішення міської ради День міста курортний Моршин відзначає в третю неділю червня, коли припадає День медичного працівника. Святкові заходи до Дня Моршина розпочнуться вже в п"ятницю, 15 червня відкритим турніром з шахів та святковим концертом до Дня медика в Палаці культури. В суботу на міському стадіоні (поле зі штучним покриттям) відбудеться традиційний турнір з міні-футболу між командами установ та організацій міста. Головні заходи Дня міста відбудуться в неділю, 17 червня.


Категория: Львівська .обл | Просмотров: 979 | Добавил: administrator | Дата: 10.06.2012 | Комментарии (0)

Дорогу між Трускавцем і Дрогобичем підремонтують за 42,1 млн грн

Служба автомобільних доріг у Львівській області 29 травня уклала угоду з ТОВ «Автомагістраль-Південь» на поточний ремонт дороги місцевого значення Т-14-02 Турка – Трускавець – Дрогобич – Пісочне, на ділянці Трускавець – Дрогобич км 58+625 – км 69+200.

Вартість угоди склала 42,10 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель»

Дорогу ремонтують в рамках підготовки до «Євро-2012», тому торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі «в одного учасника». Вартість ремонту становить близько 4 млн грн. за 1 км, – передають «Наші гроші».


Категория: Львівська .обл | Просмотров: 723 | Добавил: administrator | Дата: 05.06.2012 | Комментарии (0)

1 2 »