Вітаю Вас, Гість
Головна » Україна
Близько 430 тис. українських першокласників сьогодні в суботу, 1 вересня, переступили шкільний поріг.
"На сьогоднішній день ми можемо сказати, що початкова школа готова працювати за новими державними стандартами", — заявив раніше міністр освіти Дмитро Табачник.
За запевненням Міносвіти, всі необхідні підручники — 4,5 млн штук — виготовлені і в повному обсязі доставлені в школи.
У цьому році з 1 вересня починають діяти нові навчальні стандарти для початкової школи. Згідно з ними, починаючи з першого класу всі школярі починають вивчати іноземну мову, а з другого - "легку" інформатику.
Ще однією інновацією стандартів для початкової школи є введення для учнів під час кожного уроку з кожного предмету двох пауз для зарядки. Крім того, збільшено кількість годин для фізичної культури — до 3-х на тиждень.
Нововведення торкнулися і середньої школи — для 5-класників вивчення другої іноземної мови тепер вводиться в обов'язковому порядку.
Для старших класів вводиться можливість — не примусово, а за бажанням — викладання деяких предметів на іноземних мовах
Джерело: gazeta.ua
Категория: Україна | Просмотров: 871 | Добавил: administrator | Дата: 01.09.2012 | Комментарии (0)

А ви знали, що Герб України можна побачити навіть з космосу? Остринський тризуб у Івано-Франківській області має висоту 19 метрів та ширину – 13. Рукотворний символ чітко видно у загально поширених супутникових фотознімках Острині. На створення цього монументу 70-тирічний автор витратив майже дві вантажівки каменю, який він переносив вручну по 10-12 кг. 

Це справжня гордість України!
Категория: Україна | Просмотров: 1594 | Добавил: administrator | Дата: 31.08.2012 | Комментарии (0)

День Незале́жності Украї́ни — головне державне свято України, що відзначається щороку 24 серпня на честь прийняття Верховною Радою УРСР Акту проголошення незалежності України, що прийнято вважати датою утворення держави Україна в її сучасному вигляді.
Уперше День Незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року — в пам'ять про те, що рік тому — 16 липня 1990 року — Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України. Одночасно того ж 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила постанову «Про День проголошення незалежності України». У ній зазначено:
Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності,
підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року,

Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє:

Вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.
Згодом, 18 червня 1991 року, було внесено відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР, унаслідок чого у переліку святкових днів з'явився запис: «16 липня — День незалежності України».
Оскільки 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України. Тож 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України». У ній зазначено:
Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності,
підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року,


Верховна Рада України постановляє:

1. Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України.

2. Постанову Верховної Ради Української РСР «Про День проголошення незалежності України» від 16 липня 1990 року вважати такою, що втратила чинність.
Відповідно до цього 5 червня 1992 року Верховна Рада України постановила: у частині першій статті 73 Кодексу законів про працю України слова «16 липня — День незалежності України» замінити словами «24 серпня — День незалежності України». Тому від 1992 року День незалежності України щороку відзначається 24 серпня.
З ДНЕМ НЕЗАЛЕЖНОСТІ (Адміністрація)
Категория: Україна | Просмотров: 669 | Добавил: administrator | Дата: 24.08.2012 | Комментарии (0)


День Державного Прапора України — державне свято УРаніше День Державного Прапора святкувався тільки в Києві на муніципальному рівні. Столиця відзначала це свято 24 липня. Саме цього дня у 1990 році синьо-жовтий прапор було піднято над Київською мерією.
Свято встановлено в Україні «…На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів України…» згідно з Указом Президента України, Л.Кучми, «Про День Державного Прапора України» від 23 серпня 2004 року № 987/2004.
У 2009 році екс-президент Віктор Ющенко вніс зміни до цього указу, заснувавши щорічну офіційну церемонію підняття прапора 23 серпня по всій Україні.
країни. Відзначається щорічно 23 серпня.
ВІТАЄМО ВАС!!!
Категория: Україна | Просмотров: 680 | Добавил: administrator | Дата: 23.08.2012 | Комментарии (0)

Маковію 14 серпня 2012 : прикмети, традиції і обряди.Народна назва свята(Маковію, Маковію, Врятував Перший Спас на воді, Сім братів мучеників Маккавеев - 14 серпня), безумовно, пішла від офіційної просто по співзвуччю: Маккавеев - Маковію - Маковій.Освячені трави і квіти клали в купіль дитині, щоб ріс здоровим, відваром змащували віскі, щоб не хворіла голова. З присвячених базилік робили кропильце, коли кропили святою водою молодих на весіллі або проводжали когось в далеку дорогу. Мак, квіти і зілля зберігали цілий рік за образами, щоб заварювати у разі потреби.

Свячене зілля кидали в колодязь, щоб посвятити у він воду. Її вважали корисною для вагітних, породіль, дітей і для усіх, хто захворіє.
М'яту, мелісу, чебрець, базилік використали для облагороджування напоїв - компоту, а особливо варенухи, на м'ятній або лісовий воді замішували пряники.

Дівчата і жінки, які йшли святити зілля, мак і квіти, повинні були перед тим добре поїсти, щоб наступного року дочекатися щедрого урожаю, і не лише на мак, але і на хліб і овочі, на фрукти і ягоди.
Спасом Першим називають свято Маковій, тому що скоро(19 серпня) настає справжній Спас, або Перетворення господнє. Спасом на воді звуть його через традицію в деяких районах України купатися удосвіта в річці хворим лихоманкою - вода цього дня вважалася цілющою. Так само хворі могли скористатися водою освяченого колодязя.

Вірили, що якщо " ви-дюк" освятити три, сім або дев'ять разів(а святити можна було і на Маковій, і на Паску), то його сила ставала непереможною. Обсипавши таким маком хлів, будинок або двір, не сумнівалися, що відьми, біси, чаклуни і так далі не досягнуть мети. Нечисть не могла переступити через розсипаний мак, і їй доводилося збирати численне насіння. Поки вона возилася, наставав ранок, співав півень і усе нечисте втрачало силу. На Поліссі при цьому засуджували: "Одо тобе робота на усю ноч". Маком оберігали худобу від пристрілу на Юрія, на Івана Купала, під час різдвяних святок. На Поділлі говорили, сіючи в хліву освяченим маком: "Як ви-дюк збереш, тоді в моїй худобкы годування забереш", "Мак-видюку, ти все бачиш, з сонцем вітром компонує, не допустити сюди злі сили".
По матеріалах medpravda.com
Категория: Україна | Просмотров: 590 | Добавил: administrator | Дата: 14.08.2012 | Комментарии (1)

У Дніпродзержинську з'явились бігборди із зображенням бабусі та написом "Взнала, що внук голосував за "Регіони" - переписала хату на кота".

Хто замовник подібних щитів поки невідомо, але як повідомляє сайт Дніпродзержинськ-онлайн, власникам реклами уже телефонував губернатор з вимогою "Негайно розібратися із цим неподобством".

До того ж представники видання не розуміють, що кримінального побачив представник влади у зображенні, бо на їх думку це жодним чином не порушує чинне законодавство і нікого не ображає.

Раніше у місті вже з'являлись бігборди з написом "Ми крадемо і брешем, а ви оберіть нас ще!".

 http://gazeta.ua

Категория: Україна | Просмотров: 813 | Добавил: administrator | Дата: 14.08.2012 | Комментарии (1)

На нашому порталі відкрилася нова сторінка "Каталог Сайтів". Де Ви можете додавати власні портали в каталог.
Правила роботи з сторінкою "Каталог Сайтів"
В каталозі  ви зможите знайти корисну інформацію та потрібний вам портал. Для розміщення свого порталу потрібно, натиснути на банер "Додати сайт".
В каталозі сайтів забороняється:
- розміщувати один і той самий портал  в різні розділи!
- розміщувати портал, що не відповідають тематиці розділу.
У випадку порушення правил, Ваш портал  може бути видалений.


Адміністрація сайту ні в якому разі не несе відповідальності за подані портали , які знаходиться в Каталозі.
Категория: Україна | Просмотров: 750 | Добавил: administrator | Дата: 17.05.2012 | Комментарии (1)

12 травня, в 14.00 активістка FEMEN Юлія Ковпачик напала на Кубок УЄФА під час його демонстрації на Майдані Незалежності. Активістка, обдуривши численну охорону, встигла оголити торс з написом "Fuck Euro - 2012" і скинути кубок на землю.

В результаті диверсії активістка була заарештована, футбольний трофей пошкоджений, а демонстраційний майданчик закритий. 

Нагадаємо, FEMEN виступає проти проведення в Україні ЕВРО- 2012, звинувачуючи УЄФА в пропаганді секс-туризма, в стимулюванні секс-індустрії в містах проведення євро-турніру. FEMEN закликає усі здорові сили перешкоджати проведенню чемпіонату Європи по футболу в Україні і в Польщі. На думку активісток руху, істинним приводом для бойкоту ЕВРО- 2012 світовими лідерами повинні стати "не тимчасові труднощі однієї олигархички(Тимошенко -ред.), а трагедія сотень тисяч бідних українських жінок, втягнутих у світову секс-індустрію".
Категория: Україна | Просмотров: 693 | Добавил: administrator | Дата: 13.05.2012 | Комментарии (0)

За тиждень до Великодня святкується Вербна неділя.

Відповідно до народних вірувань, у цей день у жодному разі не слід сіяти городину, оскільки в цьому разі «все виросте гірке й тонке».

Походження свята

Вербна неділя – це народна назва великого церковного свята — Вхід Господній до Єрусалиму.

Його виникненню послужили біблійні оповіді: коли Ісус Христос в'їжджав до Єрусалима верхи на віслюку, люди стелили на його шляху пальмові гілки. Це поклало початок звичаю святити гілки. Але пальмових гілок в Україні немає, вони у нас замінюються вербами, бо верба раніше за інші дерева дає бруньки. До того ж, це дерево згадується в Святому Письмі.

Звичай святити вербу дуже старий, бо вже в «Ізборнику» (1073 рік) згадується «Праздьникъ вѣрбъны». Згадує про вербу і Данило Паломник (1095—1108), що відвідав Єрусалим і там бачив «древіе много по брегу Іорданову превысоко, яко вербіе єсть й подобно». То були пальми, що нагадали нашому землякові рідне чернігівське «вербіє».

Народні звичаї

Зранку у Вербну неділю усі богобоязні люди обов'язково повинні піти до церкви, щоб посвятити вербу. Того, хто проспить процедуру освячування верби, по поверненню із церкви легенько б'ють свяченими гілками: Це не я б'ю, а верба б'є, За тиждень — Великдень!

Молодь жартома била одне одного свяченим вербовим гіллям ще по дорозі із церкви. При цьому треба було промовляти такі слова:
Будь великий, як верба!
Будь багатий, як земля!
Будь сильний, як вода!

Після «використання» свячену вербу в жодному разі не можна топтати ногами — це великий гріх. Івикидати її теж не можна.

Добрі господарі після повернення з церкви садять на городі по кілька гілочок свяченої верби. Це сприяє гарному врожаю та злагоді в господі. Ті гілки, що залишилися, треба поставити під образами.

Використання верби

Вербі здавна приписували магічні властивості — захист від злих духів і всіляких бід; нею лікували головний біль, пропасницю, ревматизм, шлункові захворювання тощо. Сенс поклоніння вербі полягає в тому, що здорове квітуче дерево повинно ніби передати здоров'я, силу та красу людині або тварині.

Звичай цей існував у різних народів світу. Виконувався він, як правило, навесні, коли дерева наливаються соками, розквітають і, самі набираючись життєвої сили, за повір'ям, могли передати її іншим.

Свяченій вербі приписується магічна сила. Як вперше навесні виганяють скот на пасовисько, то конче свяченою вербою — «щоб нечисть не чіплялася до тварин». Більше того, викидають гілля свяченої верби надвір під час граду — «щоб град зупинився».

Верба має велике значення в народній медицині. Коли хворіють люди або тварини, то знахарі варять свячену вербу разом з цілющими травами і напувають тим варивом хвору людину чи тварину — у повній надії, що «поможе».

Виваром свяченої верби мочать голову і цим лікуються від болю голови. Лікуються свяченою вербою і від пропасниці та ревматизму, збивають нею гарячку. Товчене листя з верби кладуть на рани, а юшку, настояну на її листі, п'ють проти шлункових захворювань.

Ось як про використання верби у медицині пише Юрій Липа в книзі «Ліки під ногами»: «Кора верби в легких напарах придається в ревматичних хворобах суглобів і болях м'язів. Найліпше пити її в мішанці, і то впродовж багатьох тижнів. Відвари з кори давати треба в гарячкових станах і пропасниці, зв'язаних з побільшеною нервовістю. Головний складень світової слави ліку на нерви «Пасифлорин», побіч пасифлори — це кора білої верби».

козяча верба

Поруч такої пошани до верби і віри в її лікувальну силу дивно звучить народна легенда про козячу вербу — один з видів верби. Легенда каже, що козяча верба проклята Богом за те, що з неї робилися цвяхи для хреста, на якому розп'яли Спасителя: «за це її черви точать». Крім того, за народнім віруванням, у сухій вербі сидить чорт; звідси й прислів'я: «Закохався, як чорт у суху вербу!» Козяча верба часто зустрічається в Україні, особливо в лісах і на левадах. Її характеризують коротке і широке листя, а також грубі «базоки», або «котики».

Хоча, з іншого боку, верба козяча — один з найкращих ранньовесняних медоносів. Медова продуктивність її достатньо висока — до 150 кг меду з 1 гектара. Мед світлий, ніжний на смак, один з найбільш ранніх, так званий травневий мед. Бджоли збирають з рослини також велику кількість білкового корму — перги.

Підготувала Юлія Царенко, «Рідна країна»

Категория: Україна | Просмотров: 705 | Добавил: administrator | Дата: 08.04.2012 | Комментарии (0)


В ніч з 24 на 25 березня в Україні станеться переведення часу на літнє - стрілки годинника пересунуться на годину вперед, повідомляє Фокус.

Згідно з останнім рішенням Верховної Ради, це буде останній раз, коли Україна переходить на літній час, і передостаннє переведення годинників . Останнє переведення годинників станеться восени 2012 року, з переходом на зимовий час.

Нагадаємо, в січні 2012 року Кабмін зареєстрував у Верховній Раді новий законопроект, що пропонує залишити Україну в стандартному астрономічному другому часовому поясі(на зимовому часі) назавжди.

В результаті було вирішено провести переведення годинників ще двічі - 25 березня 2012 року на літній час, і 28 жовтня 2012 року на зимовий час, після чого залишити Україну назавжди на зимовому часі, відмінивши переведення годинників двічі в рік.
Категория: Україна | Просмотров: 719 | Добавил: administrator | Дата: 24.03.2012 | Комментарии (1)

1 2 »