Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Січень » 17 » Літр бензину коштуватиме 15 гривень
20.50.47
Літр бензину коштуватиме 15 гривень
Ціна на бензин може «поповзти» вгору вже у найближчі два місяці. На подорожчання пального може вплинути збільшення вартості акцизів. Таким чином уряд планує «залатати» дефіцит бюджету. Про це повідомляє програма новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

«У зв’язку з тим, що відбулися зміни в податковому законодавстві та введені нові акцизи, спостерігається незначне збільшення вартості бензину. Відтак нафтопродукти можуть подорожчати максимум від 5 до 15 копійок», – запевнив Ігор Коломієць, голова львівського відділу Антимонопольного комітету.

Вартість акцизів зростала і минулого року. Тоді ж і з’явились чутки про подорожчання бензину до 15 гривень за літр. Натомість оператори ринку переконують: ситуація буде стабільною, якщо не втрутяться інші чинники.

«Зараз ціни на нафту знову «пішли» вгору. Але досі є небезпека девальвації гривні, котра може позначитись на цінах. Небезпечними є й урядові пропозиції щодо суттєвого підняття вартості акцизів на дизельне паливо», – зауважив речник автозаправної компанії Олег Дорожовець.

Як розвиватиметься ситуація, представники автозаправних компаній не беруться прогнозувати, але й інформації щодо збільшення ціни на бензин до 15 гривень не спростовують.

«Основним драйвером зростання ціни буде конфлікт між Іраном та США. Аналітики не прогнозують військових дій, але можливе замінування протоки, що зупинить постачання нафти. Нами прогнозується ціна на найближчі три місяці на рівні 12 гривень, а на шість місяців – може бути й 15 гривень за літр бензину», – каже експерт-економіст Андріан Фітьо.

Про таке подорожчання водії чули, проте, кажуть, опинилися у безвиході, тому їздитимуть, як і досі. Тим часом економісти прогнозують, що пальне купуватимуть все ж таки менше. Натомість оператори ринку певні – різкого зменшення продажу не буде.

http://zik.ua



Категорія: Україна | Переглядів: 671 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]