Вітаю Вас, Гість
Головна » 2012 » Серпень » 9 » СТРИЯНКА ЛІЛЯ ТУРІЙ НОЖИЦЯМИ ТА ГРЕБІНЦЕМ ЗДОБУЛА БРОНЗОВУ МЕДАЛЬ
22.02.49
СТРИЯНКА ЛІЛЯ ТУРІЙ НОЖИЦЯМИ ТА ГРЕБІНЦЕМ ЗДОБУЛА БРОНЗОВУ МЕДАЛЬ
Другий рік поспіль вихованці майстра Стрийського ВХПУ Олександри Родікової беруть участь в Чемпіонаті Заходу з перукарського мистецтва у м. Львові, який організовує журнал «Дзеркало моди». Цьогоріч у свою скарбничку майбутні фахівці-перукарі долучили бронзову медаль та шанс поборотися за призові місця на Всеукраїнському рівні.

У 2011 році такий чемпіонат проводився на Шуварі, де учениця Стрийського ВХПУ третьго курсу в номінації «Нова коса» посіла друге місце – срібна медаль – і отримала цінні подарунки. Цьогоріч студентка Олександри Родікової, третьокурсниця Лілія Турій з моделлю Мар’яною Кочетовою, посіла третє місце в Чемпіонаті з
перукарського мистецтва і отримала бронзову медаль. Також серед 35 конкурсанток були стриянки Уляна Лелак з моделлю Боженою Дуник, а також Уляна Сушко та її модель Надія Щудлик.
Image Олександра Родікова каже, що відзнаки, цінні подарунки – це не головне, пріоритет у набутті досвіду, можливості втілити в життя найкреативніші ідеї, довести самим собі та іншим, що Стрий не периферія, а тут багато молодих талановитих майстрів і їхніх учнів, які завжди у пошуку творчих ідей. А найголовніше, що ця перемога дає можливість взяти участь у Всеукраїнському чемпіонаті. Олександра впевнена, що її вихованці зможуть проявити себе і тут.
Колега по роботі, викладач ВХПУ Ігор Мельник розповідає: «Велика праця майстра котра вкладає свій час, свої знання у дітей. Я можу оцінити цю титанічну роботу, оскільки маю можливість спостерігати, консультувати, говорити свою думку, як художник. Бачу, що майстер вповні віддає себе. Навіть коли вже усі працівники училища вдома, зі своєю родиною, Олександра працює і розробляє зачіски для конкурсантів. Вона не любить повторюватися, це завжди має бути щось нове, не традиційне, щоб здивувати журі чимось модерновим і незвичним. Олександра також думає ще й про те, що вона представляє рідний Стрий, а своїми перемогами прославляє наше місто. Зауважу один момент: головне не тільки зачіска, як кінцевий результат, а й підібрати модель, котра зуміє себе показати, і створити довершений образ, який має відповідати зачісці. Щоб це все об’єднати в єдине ціле, потрібно не один день. Учениці люблять свого майстра і довіряють їй. Погодьтеся, не кожна дівчина дозволить пофарбувати своє волосся у нетрадиційні кольори.
Image Вісімнадцятирічна Лілія Турій родом з с. Лисятичі. Цьогоріч – випускниця Стрийського вищого художнього училища. Про себе каже, що мріє бути щасливою в житті та хоче стати професійним майстром перукарської справи. «Люблю бути неординарною, робити людей красивими, цікавими, - розповідає Ліля. - Мені подобається фантазувати з волоссям. Нові зачіски — це часто втілення якихось вражень від побаченого, тому я використовую ці емоції в роботі. А ще ця професія дає змогу заробляти і допомагати своїм рідним. Перукарів є дуже багато, але хороших майстрів мало, тому хочу бути найкращою». Свої враження від конкурсу Ліля охарактеризувала так: «Чудові, просто неймовірні відчуття, купа адреналіну в крові, переживання від конкуренції, бо поряд більше тридцяти учасниць. Сама не сподівалася, що зумію так сконцентруватися, що нічого навколо себе не помічатиму: ні журі, ні вболівальників, які шумлять, ні суперниць. В голові крутилася одна думка – встигнути з часом (на зачіску відводилося 40 хв.). Намагалася зробити все так, як вчила майстер, хоча руки і коліна тремтіли. Та найбільше переживання було наступного дня, коли очікували оголошення переможців. У мене роїлося безліч думок: чи не даремною була праця, чи відзначить її хтось. Коли наприкінці назвали моє прізвище, мимоволі на очах виступили сльози радості, і чомусь хотілося кричати, і дякувати своєму майстру за такі чудові моменти визнання. Конкурси дають віру в себе. Я не хочу зупинятись на досягнутому, буду продовжувати вдосконалювати свою майстерність».
Подейкують, що отримати призові місця в чемпіонаті дуже складно, оскільки більшість конкурсанток заздалегідь ходять на курси до провідних майстрів, котрі потім і є в журі, тож відповідно відзначають своїх. Тим цінніша перемога стриянок і заслуга майстра Олександри Родікової.
Наталія КАРПЕНКОВА. 
Категорія: Стрий | Переглядів: 1077 | Додав: administrator | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]