Вітаю Вас, Гість
Головна » Україна
Ціна на бензин може «поповзти» вгору вже у найближчі два місяці. На подорожчання пального може вплинути збільшення вартості акцизів. Таким чином уряд планує «залатати» дефіцит бюджету. Про це повідомляє програма новин «Огляд дня» телеканалу ZIK.

«У зв’язку з тим, що відбулися зміни в податковому законодавстві та введені нові акцизи, спостерігається незначне збільшення вартості бензину. Відтак нафтопродукти можуть подорожчати максимум від 5 до 15 копійок», – запевнив Ігор Коломієць, голова львівського відділу Антимонопольного комітету.

Вартість акцизів зростала і минулого року. Тоді ж і з’явились чутки про подорожчання бензину до 15 гривень за літр. Натомість оператори ринку переконують: ситуація буде стабільною, якщо не втрутяться інші чинники.

«Зараз ціни на нафту знову «пішли» вгору. Але досі є небезпека девальвації гривні, котра може позначитись на цінах. Небезпечними є й урядові пропозиції щодо суттєвого підняття вартості акцизів на дизельне паливо», – зауважив речник автозаправної компанії Олег Дорожовець.

Як розвиватиметься ситуація, представники автозаправних компаній не беруться прогнозувати, але й інформації щодо збільшення ціни на бензин до 15 гривень не спростовують.

«Основним драйвером зростання ціни буде конфлікт між Іраном та США. Аналітики не прогнозують військових дій, але можливе замінування протоки, що зупинить постачання нафти. Нами прогнозується ціна на найближчі три місяці на рівні 12 гривень, а на шість місяців – може бути й 15 гривень за літр бензину», – каже експерт-економіст Андріан Фітьо.

Про таке подорожчання водії чули, проте, кажуть, опинилися у безвиході, тому їздитимуть, як і досі. Тим часом економісти прогнозують, що пальне купуватимуть все ж таки менше. Натомість оператори ринку певні – різкого зменшення продажу не буде.

http://zik.ua



Категория: Україна | Просмотров: 666 | Добавил: administrator | Дата: 17.01.2012 | Комментарии (0)

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Сьогодні уряд прийняв рішення не переносити нічого нікуди і канікул не влаштовувати. Тобто, вихідними будуть 31 грудня, 1 і 2 січня. Потім 6, 7 і 8 січня вихідні на Різдво", - заявив Азаров.

Також Кабмін вирішив перенести робочі дні: з п'ятниці 9 березня на суботу 3 березня, з понеділка 30 квітня на суботу 28 квітня, з п'ятниці 29 червня на суботу 7 липня.

Як повідомлялося, у зв'язку з проведенням матчів Євро-2012 також переноситимуться робочі дні в Києві, Донецьку Львові і Харкові.
Корреспондент.net
Категория: Україна | Просмотров: 624 | Добавил: administrator | Дата: 28.11.2011 | Комментарии (1)

26 листопада Україна вшановуватиме пам'ять жертв Голодомору 1932-1933 рр. - найстрашнішої трагедії за всю історію існування нашого народу, наслідки якої ми пожинаємо дотепер. Адже через через цілеспрямовані дії Сталіна на остаточне придушення українського національно-визвольного руху та вирішення українського питання наша нація зазнала мільйонних жертв.

Цього дня по всій Україні відбудуться заходи вшанування пам'яті вбитих Голодомором людей. Спільною для усієї України стане о 16.00 хвилина мовчання та запалення у вікні свічки.

У Дрогобичі захід вшанування жертв Голодомору складатиметься із ходи зі свічками та віча пам”яті.

Хода зі свічками розпочнеться о 15.45 від кількох дрогобицьких храмів та буде проходити за такими маршрутами:

- церква св. Володимира та Ольги по вул. Горішня Брама — вул. Горішня Брама — вул. Бориславська — вул. Солоний Ставок — вул. Жупна — вул. Данила Галицького — церква св. Трійці — пл. Ринок;
- церква Воскресіння по вул. Самбірській — вул. Самбірська — вул. Січових Стрільців — вул. Т. Шевченка — вул. Ярослава Осмомисла — пл. Ринок;
- церква мучеників Северина, Віталія та Якима по вул. Коновальця — вул. О. Гончара — вул. Володимира Великого — вул. П. Орлика — вул. Лесі Українки — майд. Шевченка — вул. Т. Шевченка — вул. С. Бандери — пл. Ринок;
- церква Спаса по вул. Стрийській — вул. Стрийська — вул. І. Мазепи — пл. Ринок.
О 16.45 усі колони з церков сходяться на пл. Ринок, де відбудеться панахида, викладення свічок та віче.

Організатори запрошують інші дрогобицькі парафії також долучатись до акції вшанування загиблих та організовувати ходу зі свічками від своїх храмів.

Метою заходу є вшанувати пам'ять жертв Голодомору, нагадати людям про причини страшної трагедії в житті нашого народу та про ті проблеми, які існують в нашій державі із визнанням Голодомору, як геноциду окремими високопосадовцями,

Організаторами заходу пам'яті жертв Голодомору є наступні громадські об”єднання:

Контактні телефони: 093-15-333-83
За матеріалами http://olkod.blogspot.com
Категория: Україна | Просмотров: 653 | Добавил: administrator | Дата: 20.11.2011 | Комментарии (1)

Дослідження "Минуле, сьогодення і майбутнє інтернету" визначило найбільші надії і побоювання українських користувачів мережі.
Cамі активні українські користувачі інтернету взялися спрогнозувати його майбутнє у рамках опитування Microsoft Internet Exp
lorer 9 "Минуле, сьогодення і майбутнє інтернету".Як з'ясувалося, найбільші побоювання українців пов'язані з питаннями приватності онлайн. 34% респондентів переживають, що компанії зможуть відстежувати і зберігати дані про кожен їх крок в мережі. 30% опитаних вважають що всього через 9 років - до 2020 року - інтернет знатиме про них більше, ніж близькі. В той же час 32%, що відповіли на питання анкети мріють, що в майбутньому вони зможуть користуватися інтернетом, не турбуючись про те, що за ними хтось підглядає.Отримані в Україні результати відповідають загальноєвропейським тенденціям. В цілому по Європі 61% респондентів відмітили, що стурбовані можливістю відстежування призначеної для користувача поведінки компаніями. В той же час українці сподіваються що в недалекому майбутньому всесвітня павутина зробить музику, телебачення і ігри доступними в найвищій якості (46% респондентів). А 25% вірять, що в майбутньому інтернет вгадуватиме бажання користувачів і точно визначати, що їм потрібне.
У рамках співпраці з опитуванням "Минуле, сьогодення і майбутнє інтернету" шведський астролог і видатний інструктор по айкідо Стефан Стенад склав веб-гороскоп, грунтуючись на умовній даті народження інтернету - 6 серпня 1991 року.
Згідно з його пророцтвами період з 2012 по 2017 стане для мережі початком великих змін. У подальші роки вона стане куди зручніша для різного роду роботи, але розгубить розважальний потенціал. Ближче до 2025 року інтернет чекають нові трансформації і цього разу він перетвориться в подібність величезної енциклопедії або музею - універсальну криницю людських знань. А до 2040-го варто чекати, що всесвітньої павутини, який ми її знаємо сьогодні не буде і в помині - на той час людство винайде інші інформаційні рішення
Дослідження проводилося влітку 2011 року в 14 європейських країнах. Анкетування охопило майже 1600 чоловік, які висловили думку з приводу майбутнього Інтернету в найближчі 9 років.

Фокус.ua
Категория: Україна | Просмотров: 606 | Добавил: administrator | Дата: 09.08.2011 | Комментарии (0)

Результати дослідження Інституту соціології НАНУ показали, що 54,7% українців досі не користуються комп'ютерами.

За словами соціологів ця цифра досить оптимістична. Так, ще вісім років тому, лише кожен п'ятий українець заявляв що він уміє користуватися комп'ютером. Тоді, як 79,8% призналися, що не уміють і ніколи не користуються комп'ютером.
Зараз кількість "компьютерно-неграмотних" серед українських скоротилася до 54,7% людей.

Ще третина українців користується комп'ютерами періодично, а 15,2% - працюють з ними на постійній основі, стверджує автор дослідження Наталія Бойко.
За словами соціолога, серед українців, що користуються комп'ютерами, найбільш нестримно росте доля тих, хто щодня звертається в Інтернет.
Якщо в 2002 році доля користувачів Інтернету складала лише 4%, то зараз вона перевищує 35%. При цьому кожен четвертий з опитаних говорить, що вже не представляє своєму життю без комп'ютера, ноутбука або Інтернету.

Більше того, за даними дослідження навіть у кризові 2008-2009 років, попит на інтернет-послуги не зменшувався, а навіть ріс.

http://24tv.ua
Категория: Україна | Просмотров: 652 | Добавил: administrator | Дата: 04.08.2011 | Комментарии (0)

Вже до "Євро 2012" "Укрзалізниця" підключить потяги до інтернету, ТБ і встановить постійний мобільний зв'язок. Впровадити безпровідний зв'язок в потягах підприємство має намір на базі WiMAX. Нова послуга пройде випробування тільки на маршруті Львів-Київ-Харків-Донецьк.Як повідомляє прес-служба "Укрзалізниця", підприємство доки не визначилося з постачальником нового сервісу.

"Ми розглядаємо ті пропозиції, які надають нам кращі компанії України і Європи. І, природно, краща пропозиція буде реалізована" - цитує прес-служба генерального директора "Укрзалізниці" Володимира Козака.

При цьому керівник "Укрзалізниця" повідомив, що роботи по забезпеченню ділянки зв'язком технології WiMAX вже ведуться. "Укрзалізниця" розраховує на використання WiMAX і для своїх підприємств. Скільки це коштуватиме державному монополістові, а значить і платникам податків не повідомляється. Варто відмітити, що вартість мобільного інтернету, який Кабмін планує встановити в київському метро оцінювалася в 224,5 мільйона гривен.
http://news.ub.ua
Категория: Україна | Просмотров: 707 | Добавил: administrator | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (1)

« 1 2