Вітаю Вас, Гість
Головна » Львівська .обл

20 травня 2012 (неділя).
Початок. Парад вишиванок. 13:30 біля пам.І.Франку

На вас чекають "ПАРАД ВИШИВАНОК", виступи відомих етно- та рок-колективів:

"ТІНЬ СОНЦЯ" (культовий сучасний український рок-гурт, стиль музики якого називають «Український волелюбний folk-metal» чи «Козацький рок»),"СПАЛЕНІ ВІТРИЛА", "ВОРСТ","ЗАЛІЗНИЙ ХРЕСТ","ЙОРИЙ КЛОЦ", "ТАРАСОВА НІЧ", "CHERRY BAND" та інші колективи.

На території фестивалю (біля Шпихліра) діятимуть також численні виставки та майстер-класи народних майстрів, проводитимуться козацькі забави, виступи з бойового гопаку, різноманітні конкурси та багато іншого.
Вестиме фестиваль невгамовний, запальний МЯЧ ДРЕДБОЛ.

Парад розпочнеться зі збору о 13:30 біля пам'ятника Івану Франку.
Кінцевим пунктом

 буде Шпихлір, де й розпочнеться етно-частина фестивалю.

Опісля етно-частини стартує рок-концерт, який заряджатиме енергією, дивуватиме та наповнюватиме шаленим українським драйвом серця.

Організатори заходу: МГО «Молодіжний прорив» 
Партнери: краєзнавчий музей
«Дрогобиччина».ГР «Відсіч», ГО «Клуб пригодницького туризму «ІНСТИНКТ», 

Контакти : 0979502259, 0637132774
Категория: Львівська .обл | Просмотров: 697 | Добавил: administrator | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (0)

Львівську область на вихідних масово захопили лісові пожежі і покрила димова завіса. Зокрема, учора навкруги Львова-Любиня Великиго все палало.

Також за санаторієм "Любинь Великий" горів березовий гай, який належить до санаторію. На величезній площі була підпалена трава, і спалахнули берези. На виклик журналіста ЗИКа оперативно прибули двоє пожежників, яким вдалося загасити полум'я. Але, на жаль, такі випадки одиничні.

В той же час величезна кількість підпалів трави була зафіксовано журналістами ЗИКа уздовж траси Львов-Самбор. Також горіли практично усі поля уздовж траси в напрямі від Львова до Трускавця: у самого Трускавця, Дрогобича, Миколаєва, Сільниці і самого Львова.

Крім того у Львові на вул. Княгині Ольги горіла трава біля гаражного кооперативу і утворилося величезне полум'яВсього, як звітує ГУ МЧС у Львівській області, за минулу добу здійснені 75 виїздів на гасіння пожеж. Левову частку в цьому сумному рекорді - 50 пожеж - складають займання сухої трави і кущів, що охопили територію Львівщини з настанням сухої теплої погоди. Вогонь знищив не лише гектари сухої трави, але і перетворив на дим декілька житлових і господарських будівель.

Львівське облуправління лісового і мисливського господарства повідомляло, що за випалювання лугів, пасовищ, ділянок із степовою, водно-болотяною і іншою природною рослинністю або її залишків Кодексом України "Про адміністративні правопорушення" передбачено накладення штрафу на громадян від 170 до 340 грн, а на посадовців від 850 до 1190 грн Проте, бачимо, що незважаючи залякування штрафами, людей це не зупиняє. Можливо, дієвішою була б система штрафів, накладена на органи місцевого самоврядування : сільські, районні ради, ЛКП, на території яких відбуваються такі підпали.
Тоді і у них була б велика зацікавленість контролювати такі випадки.

"Як показує практика, більшість лісових пожеж в лісах виникають з вини місцевого населення. Саме бездумна діяльність і необережність людей - головна причина усіх нещасть, які приносять пожежі. Тому, передусім, треба боротися не лише з самими пожежами, а з їх першопричиною - бездумною діяльністю людей", - стверджує начальник Львівського облуправління лісового і мисливського господарства Анатолій Дейнека застерігає. Адже при згоранні однієї тонни рослинних залишків в повітря вивільняється близько 9 кілограмів мікрочасток диму, до складу яких входить ряд з'єднань, які можуть спровокувати і страшну хворобу - рак.
Категория: Львівська .обл | Просмотров: 671 | Добавил: administrator | Дата: 26.03.2012 | Комментарии (0)

Дорожньо-транспортну пригоду зі смертельним наслідком зафіксували 15 листопада працівники ДАІ поблизу села Птича Дубенського району на трасі Київ–Чоп.

Про це 16 листопада повідомив власкору ЗІКу Ярослав Мельничук з прес-служби ВДАІ Рівненщини.

Водій автомобіля Range Rover Андрій І., 1981 року народження, з Харкова не вибрав безпечної швидкості руху, не врахував дорожню обстановку та наїхав на дорожнє огородження. Після цього автомобіль перекинувся.

Унаслідок ДТП водій отримав закриті травми плеча та хребта. Його госпіталізовано у реанімаційне відділення Дубенської центральної міської лікарні. Пасажир Ірина П., 1980 року народження, яка мешкала в місті Харків, отримала тілесні ушкодження у вигляді політравми, була госпіталізована в реанімаційне відділення Дубенської ЦМЛ, де померла під час надання медичної допомоги.

Нагадаємо, місце, де трапилася ця аварія, вважається одним з найбільш небезпечних на трасі Київ–Чоп. Дорожньо-транспортні пригоди трапляються там часто. Їх причина, на думку спеціалістів, полягає в послабленні уваги водіїв за дорожньою обстановкою та порушенні правил руху.

zik.ua
Категория: Львівська .обл | Просмотров: 744 | Добавил: administrator | Дата: 16.11.2011 | Комментарии (0)

Правоохоронці на території привокзальної площі ст. Стрий Львівської залізниці затримали неповнолітню Роксолану, 1999 року народження, яка жебракувала гроші у громадян.

Як пояснила дівчинка, її мати, що мешкає в одному із міст Закарпатської області, втягує її систематично на протязі останніх двох років у заняття жебрацтвом. Про це ЗІКу повідомили у Львівській міжрайонній транспортній прокуратурі.

Подальшою перевіркою, проведеною прокуратурою, встановлено, що горе-мати не виконує обов’язки із догляду за дітьми (має на утриманні 5 неповнолітніх дітей), систематично примушує свою неповнолітню доньку займатися жебрацтвом. А допомогу на дитину використовує на власні потреби: купляє для себе їжу, одяг, сигарети, що є злісним ухиленням від утримання неповнолітніх дітей, а також, позбавляє своїх дітей освіти, не організовує їх дозвілля та культурний розвиток, внаслідок чого діти школу та лікувальні заклади не відвідують.

Львівським міжрайонним транспортним прокурором  порушено відносно громадянки К., 1967 року народження, кримінальну справу за злісне ухилення від утримання неповнолітніх дітей, злісне невиконання обов’язків по догляду за дітьми та втягнення малолітньої доньки у жебрацтво.

за матеріалами zik.ua
Категория: Львівська .обл | Просмотров: 644 | Добавил: administrator | Дата: 11.11.2011 | Комментарии (1)

Міська влада Самбора Львівської області завершує підготовку до відзначення Дня міста та 770-річчя від часу першої писемної згадки про поселення, яке через декілька століть стало районним центром, а згодом містом обласного підпорядкування.

Про це сьогодні, 8 серпня, повідомив кореспондент ЗІКу.

Одним із заходів урочистостей стане презентація фотоальбому про місто. У ньому вміщено понад сто унікальних та високохудожніх світлин, які відображають неповторність і красу древнього міста та його сьогодення.

За словами заступника мера з гуманітарних питань Юрія Леськіва, презентація фотоальбому відбудеться у дні святкування 770 річчя Самбора (триватиме з 2 по 12 вересня) у рамках книжкового форуму та серії представлення нових поетичних і прозових видань місцевих літераторів. Зокрема, самбірчани та гості міста зможуть познайомитися та придбати нещодавно видані повість «Покара», автором якої є член Всеукраїнського об’єднання «Письменники Бойківщини» Микола Сенейко, поетичну збірку лікаря Петра Волошанівського «Любов у серці – земний рай», три книжки кросвордів, вікторин, головоломок журналіста Богдана Ладаная та інших майстрів слова Самбірщини.

Упродовж тижня у концертних залах, Народному домі, під відкритим небом з нагоди 770- річчя Самбора щось відбуватиметься. Програма розроблена цікава та різноманітна, як кажуть, на всі вибагливі смаки. Але головною подією стане День міста. Згідно з рішенням сесії міськради, він святкуватиметься 10 вересня. Очікується приїзд гостей, у тому числі й зарубіжних.

http://zik.ua

Категория: Львівська .обл | Просмотров: 1221 | Добавил: administrator | Дата: 08.08.2011 | Комментарии (1)

« 1 2