Вітаю Вас, Гість
Головна » Стрий

Зовсім не святковим видався цьогорічний день підприємця для групи приватних підприємців зі Стрия — замість відзначати професійне свято, вони ревно оберігають м`ясний павільйон на міському ринку, який став причиною затяжного конфлікту з міською владою та керівництвом ринку. Дійшло до того, що підприємці та члени їх родин понад два тижні мусять ночувати в приміщенні павільйону, тому що бояться, щоби його не відібрали силою. Кілька таких спроб вже було, але вони не досягли успіху.

За словами підприємців, які звернулися до редакції, міський голова та директор ринку не хочуть продовжувати угоду оренди. З цього приводу вже був судовий процес в господарському суді: підприємці оскаржили в суді рішення міської влади про передачу цього павільйону іншому підприємцеві і домоглися рішення на свою користь в Апеляційному господарському суді наприкінці 2010 року.

"Ми написали колективну заяву на ім’я міського голови Стрия Романа Шрамов’ята, де пропонували передати нам у спільне користування на умовах оренди для здійснення нами підприємницької діяльності приміщення м’ясного павільйону. Підставою для письмової ініціативи було те, що упродовж тривалого часу безперервно та за обопільною згодою ми здійснюємо свою господарську діяльність в приміщенні цього м’ясного павільйону. Між нами та комунальним підприємством «Ринок» неодноразово укладались договори оренди торгових місць в приміщенні м’ясного павільйону, ми своїми силами та за свій за власний кошт робили ремонт в приміщенні цього м’ясного павільйону” - розповів один із підприємців Михайло Федірко.

Та за словами підприємця, виконком повідомив, що що подав касаційну скаргу на постанову Львівського апеляційного господарського суду (від 11.11.2010 р. у справі № 13/233), відтак ця пропозиція не може бути задоволена. У серпні цього року підприємці ще раз зверталися до міської влади , але також отримали відмову.

П`ятого серпня виконком Стрийської міської ради листом повідомив підприємців, що приміщення м’ясного павільйону в оренду здаватись не буде, а його використовуватиме ринок для своєї виробничої діяльності.

"Після цього нас почали буквально пресувати — вже восьмого серпня директор ринку видає наказ про ремонт цього м`ясного павільйону, бо є приписи СЕС і МНС. Однак ми виявили, що цей наказ підроблений, тому що ніяких приписів не було, бо ніхто з працівників цих структур ніяких перевірок в павільйоні до цього часу не проводив” - говорить М.Федірко. На його думку, це було зроблено тільки для того, щоби "виселити” підприємців з павільйону і позбавити їх робочих місць.

З огляду на це підприємці звернулися до прокуратури з вимогою провести перевірку, аби з`ясувати усі обставини складання та підписання директором ринку цього наказу та вжити заходів прокурорського реагування. 

При цьому підприємці не надто покладаються на те, що прокуратура встановить істину. За їх словами справа, директор ринку є батьком теперішнього прокурора міста Львова Андрія Стасіва, отож вони мають підстави сумніватися в неупередженості з боку прокуратури.

Після цього, розповідають підприємці, директор ринку сам ініціював перевірки СЕС саме в цьому павільйоні. "Нам про це розповіли працівники санстанції, які приходили два рази перевіряти наш павільйон, хоча у нас всі дозвільні документи в порядку” - зазначає М.Федірко.

Такі активні дії керівництва ринку змусили підприємців зайняти кругову оборону — залишатися на ніч в приміщенні павільйону, а також звернутися до суду. 28 серпня три підприємці звернулися з позовом до Господарського суду Львівської області, в якому вимагають зобов’язати відповідачів,тобто виконком міськради Стрия та комунальне підприємство "Ринок” укласти з ними угоди оренди м`ясного павільйону №2 на території цього ринку.

 "Сьогодні ми дізналися, що нас таки хочуть вигнати з павільйону силою, до того часу, поки не буде відкрито судове провадження. Нам сказали, що це може відбутися в понеділок” - сказав М.Федірко. Він також сказав, що сьогодні підприємці намагалися потрапити на позачергову сесію міськради. "Міський голова не захотів нас слухати, але вислухали депутати” - сказав підприємець.

http://portal.lviv.ua


Категория: Стрий | Просмотров: 901 | Добавил: administrator | Дата: 10.09.2011 | Комментарии (1)

20 річчя Незалежності ГО «Молодь Стрийщини» відзначало толокою, спортивним футбольним святом та дитячим святом.

19 серпня відбулась толока по відновленню трав’яного покриття на дитячому майданчику «Молодь Стрийщини» на парафії св. Якова. В толоці прийняли участь волонтери ГО «Молодь Стрийщини» та представники 13 команд, які братимуть участь в кубку юніорів.  

20 серпня та 24 серпня тривав  Кубок Юніорів для підлітків 14 – 17 років на міні стадіоні ДЮСШ по вул. Крушельницької, керівник проекту Назар Фомін. 

Учасник вболівальник та судді були відзначені ТМ «LIFE» (Ростилав Ластовецький),застраховані в ПЗУ Україна (Василь Великокошич) , а також кубками, призами та грамотами. Кубок юніорів відбувався за сприяння депутата обласної ради Зеновія Карпінського.  

Також 24 серпня відбулось Дитяче свято на майданчику ГО «Молодь Стрийщини». Його кординатором була Наталя Дриль .

Дитяче свято на день Незалежності проводиться вже третій рік поспіль. Традиційним партнером ГО «Молодь Стрийщини» є Українська молодь христові. Аніматори з УМХ проводили конкурси та забави на дитячому майданчику. Майстер класи на майданчику проводили викладачі студії дитячого розвитку Навчабава. А лицарі з КІР «Подільська хоругва та ВІК «Чорна Галич» показали лицарське мистецтво. Завітали на свято і вихованці школи верхової їди Фермерського господарства «Розгірче». Мешканці були приємно здивовані коли в місто вїхали конях молоді люди  в українських строях.

Призи для свята забезпечили мережа магазинів «Диводитя». І незважаючи на те, що з кожним роком все більше і більше дітей і батьків бере участь в святкуванні відзначені були всі хто приймав участь в забавах. А дорослі не могли відірватись від солодкого, який приготували господарочки на чолі з їмостю п. Любою Пошивак. .
Категория: Стрий | Просмотров: 1008 | Добавил: administrator | Дата: 31.08.2011 | Комментарии (1)


Image У середу, 10 серпня відбулися два півфінальні матчі кубка на призи народного депутата України Віктора Швеця.У першому півфінальному поєдинку на сільському стадіоні села Дуліби зустрічалися команди: ФК «Газовик» (Угерсько) та ФК «Нива» (Нежухів).

Ось у яких стартових складах вийшли на поле обидві команди:

Угерсько: Гарун Роман, Бецко, Мельник, Вітрів (к), Великошич, Фединець, Зарічний Богдан, Шумельда, Кобза, Павлучкович, Климкович. Запасні гравці: Гарун Андрій, Каваців, Перевізник, Зарічний Юрій, Михайлишин. Тренер – Руслан Бойко.

Нежухів: Варєжкін, Мацигін (к), Чорній, Чурок, Самко, Кострубей, Крищенко, Магур, Янишин, Берещак, Гунько. Запасні гравці: Мачоган, Ярунів, Бойко, Олійник, Гаврилець, Сушко. Тренер – Іван Бойко.

Судді: Андрій Вайда (смт. Дашава), Тарас Хомин (с. Загірне), Павло Проців (Стрий).

Гра розпочалася з атак футболістів «Газовика», проте першими забили гравці нежухівської команди. На 5-й хв. відзначився Володимир Берещак. Через п’ять хвилин потому Василь Павлучкович встановив паритет – 1:1.

У першому таймі команди могли ще не раз забити, однак зробити це вдалося лише Ростиславу Великошичу на 36-й хв. – 2:1. У другому таймі команди обмінялися забитими м’ячами.

На 56-й хв. Андрій Гарун, який перед тим вийшов на заміну, закріпив успіх угерської  команди – 3:1. А на 78-й хв. Ігор Чурок з 11-ти метрового удару відквитав один м’яч. На більше нежухівських футболістів не вистачило.

Фінальний свисток Андрія Вайди зафіксував важку перемогу ФК «Газовик» (Угерсько) – 3:2. У іншому півфіналі футболісти села Дуліби розтрощили ФК «Сокіл-Сервіс» (Лисятичі) – 5:1.

Отож, визначилися два фіналісти – ФК «Дуліби» та ФК «Газовик» (Угерсько), які 24 серпня о 15.00 у Стрию на центральному міському стадіоні «Сокіл» посперечаються за головний приз турніру – красень-кубок, комплект футбольної форми та грошову винагороду в розмірі 6 тисяч гривень.

Федерація футболу Стрийщини та оргкомітет турніру запрошують палких прихильників футболу Стрийщини прийти і підтримати свої улюблені команди.

Михайло Олійник.

На фото автора — фрагмент гри  «Газовик» - «Нива».
http://fortuna-gazeta.com.ua
Категория: Стрий | Просмотров: 1094 | Добавил: administrator | Дата: 20.08.2011 | Комментарии (1)

Наближається велике державне свято – 20-та річниця Незалежності України, яке має свою історію. Уперше День Незалежності України було відзначено 16 липня 1991 року — в пам’ять про те, що рік тому — 16 липня 1990 року — Верховна Рада Української РСР ухвалила Декларацію про державний суверенітет України.

Одночасно того ж 16 липня 1990 року Верховна Рада Української РСР ухвалила постанову «Про День проголошення незалежності України».

В ній зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Декларації про державний суверенітет України 16 липня 1990 року, Верховна Рада Української Радянської Соціалістичної Республіки постановляє: Вважати день 16 липня Днем проголошення незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України».

Відповідно до цього 5 червня 1992 року Верховна Рада України постановила: у частині першій статті 73 Кодексу законів про працю України слова «16 липня — День незалежності України» замінити словами «24 серпня — День незалежності України». Тому від 1992 року День незалежності України щороку відзначається 24 серпня.  

Згодом, 18 червня 1991 року, було внесено відповідні зміни до статті 73 Кодексу законів про працю Української РСР, унаслідок чого в переліку святкових днів з’явився запис: «16 липня — День незалежності України».

Оскільки 24 серпня 1991 року Верховна Рада Української РСР ухвалила Акт проголошення незалежності України, який 1 грудня 1991 року підтвердив народ на Всеукраїнському референдумі, виникла потреба змінити дату святкування Дня незалежності України.

Тож 20 лютого 1992 року Верховна Рада України ухвалила постанову «Про День незалежності України». В ній зазначено: «Зважаючи на волю українського народу та його одвічне прагнення до незалежності, підтверджуючи історичну вагомість прийняття Акта проголошення незалежності України 24 серпня 1991 року, Верховна Рада України постановляє: 1. Вважати день 24 серпня Днем незалежності України і щорічно відзначати його як державне загальнонародне свято України. 2. Постанову Верховної Ради Української РСР «Про День проголошення незалежності України» від 16 липня 1990 року вважати такою, що втратила чинність».

Які ж заходи приурочені цій даті заплановано в Стрию, нам  розповіла заступник міського голови Таїсія Гайдукевич. Головне дійство на цьогорічний ювілейний День Незалежності пройде у Стрию  особливо святково. О 18 годині по центральній вулиці міста до майдану Незалежності крокуватиме військовий оркестр Академії сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного.

Під їх урочисту музику відбудеться покладання квітів до пам’ятників Будителям, Степану Бандері та Ярославу Стецьку. На майдані поряд з пам’ятником Будителям з ініціативи та фінансування Народного депутата України Віктора Швеця, відбудеться концерт, який обіцяє бути не менш цікавим, ніж на день міста.

Розпочнеться дійство ввечері о 19.00 й триватиме 3-4 години. Розважати стриян будуть відомі естрадні співаки народний артист України Тарас Петриненко та народна артистка України Тетяна Горобець, а також співачка Андріана та гурт «Мандри».  Завершиться дійство феєрверком. Ведучим концерту буде народний артист України Василь Ілащук.

Під патронатом Віктора Швеця вже стартував конкурс  юних художників Стрийщини з промовистою назвою «Моя Україна» та футбольний турнір, приурочені 20-ій річниці Незалежності України. Виставку конкурсних робіт буде розгорнуто у МБК де 24 серпня й відбудеться нагородження переможців ціними призами від народного депутата Віктора Швеця, серед яких цифрові фотоаппарати, мобільні телефони та інші подарунки. Буде присуджено й спеціальний приз глядацьких симпатій.

Також під патронатом народного депутата Віктора Швеця, до слова сказати  вболівальника зі стажем, на наших теренах проходить футбольний турнір Стрийщини. Фінальна гра майстрів шкіряного м’яча відбудеться на стадіоні «Сокіл» у День  святкування Незалежності України – 24 серпня о 15.00 год.

У День прапора, 23 серпня по усіх установах міста буде вивішено національні полотнища, а також було б патріотично, щоб стрияни, кожен на своїй оселі, теж у святкові дні повісили жовто-синій прапор.

Традиційно до свят такого масштабу в нашому місті у виставковій залі краєзнавчого музею «Верховина» буде відкрито виставку мистецьких робіт. Задля інтриги залишимо в таємниці що це буде за виставка.

Розробляється туристичний путівник Стрия –  повне видання в якому розміститься інформація про всю інфраструктуру нашого міста. За взірець запозичено ідею поляків з міста-побратима Новий Сонч. Першу тисячу примірників планували надрукувати саме до Дня Незалежності.

Та наразі терміни друку дещо затягуються.  Він також буде одним з презентаційних матеріалів до майбутнього чемпіонату з футболу 2012 року, матчі якого пройдуть у Львові й передбачається, що туристи-вболівальники також  відвідуватимуть й інші міста Львівщини.  Стрий у туристичному напрямку має багато переваг серед інших райцентрів. Вже сьогодні у маршрут по стежках Степана Бандери включено й наше місто.

З 1 березня стартували одразу два загальноміські конкурси, присвячені  20-й  річниці Незалежності України: «Стрий за 20 років Незалежності» та  «Ми – стрияни». «Стрий за 20 років Незалежності» — це фотоконкурс, на який допускаються роботи аматорів та професіоналів.

Приймаються чорно-білі та кольорові фотографії, форматом від 200 х 300 мм, на яких зображено портрети стриян (індивідуальні, групові), історичні події, свята та відзначення пам’ятних дат, жанрові сценки, ліричні мініатюри, архітектурні ансамблі, міські пейзажі, фотоколажі, що ілюструють наше місто та його мешканців протягом останніх двадцяти років. 

Планувалося, що кращі світлини будуть відзначені нагородами та представлені на фотовернісажі, приуроченому 20-річчю Незалежності України. Відтак, займуть місце у фонді Стрийського краєзнавчого музею «Верховина». Та на жаль, мало стриян зголосилося взяти участь у цьому конкурсі. Тому його буде продовжено до кінця року.

Другий конкурс «Ми – стрияни» для тих, хто володіє літературним хистом. Це конкурс на кращий нарис про стриян будь-якої професії чи заняття, котрі не посідають високих посад, не є публічними особами, однак є яскравими неординарними особистостями, котрі пройшли незвичайний життєвий шлях, або мають цікаві захоплення, є творцями винаходів, різноманітних творчих ідей, мандрівниками, колекціонерами, висококваліфікованими фахівцями у своїй галузі, ерудитами, тощо.

Герой нарису обов’язково має на даний час проживати в Стрию. До роботи додається й фото героя. Вік конкурсантів – необмежений. Автори кращих робіт будуть нагороджені цінними призами, а роботи оприлюднені в засобах масової інформації. Цей конкурс теж продовжено до кінця року.

В межах святкування Дня Незалежності, при сприянні керуючого Стрийським відділенням «Приватбанку» Євгена Тиченко, до нашого міста має приїхати акторська труппа Івано-Франківського театру з виставою «Нація». Дату вистави ще остаточно не затверджено – це буде кінець серпня або початок вересня.

Ряд заходів готують й громадські організації, зокрема «Молодь Стрийщини», «Просвіта» та інші. Що не кажіть та Стрий завжди був патріотичним містом, де вміють працювати, й вміють святкувати.

Наталія Карпенкова

http://fortuna-gazeta.com.ua
Категория: Стрий | Просмотров: 1624 | Добавил: administrator | Дата: 11.08.2011 | Комментарии (0)

Кубок Юніорів (14-17 рр.) з міні-футболу відбудеться 20 серпня 2011 р. Кубок присвячено 20 річниці Незалежності України. змагання проходитимуть на міні стадіоні ДЮСШ по вул. Крушельницької
Категория: Стрий | Просмотров: 838 | Добавил: administrator | Дата: 06.08.2011 | Комментарии (1)

ГО "Молодь Стрийщини" традиційно 24 серпня проводить дитяче свято на дитячому майданчику організації, що знаходиться на парафії св. Якова (м.Стрий, вул. Незалежності). В рамках святкування веселі конкурси та змагання для малечі. 
Категория: Стрий | Просмотров: 729 | Добавил: administrator | Дата: 02.08.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5