Вітаю Вас, Гість
Головна » Стрий
 
З 14 по 21 липня в місті Стрию, в рамках Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок вперше, буде проходити 1-й всеукраїнський пленер художників «Стрийська палітра» ім. Івана Хандона на який запрошено 30 кращих митців з України. Знаковим є те, що 12 з них є дійсними членами Національної спілки художників України. Відкриття цього мистецького заходу відбудеться 14-го липня 2012 року в Народному Домі о 12:30.
Головна мета пленера: змалювання краси м.Стрия та Карпатського краю. Звичайно мешканцям нашого міста буде цікаво подивитись на себе та своє місто зі сторони іменитих гостей. Побачити, якими художники бачать і змалюють наше місто. Адже більшість з них мають в своєму творчому доробку тисячі картин, а за плечима не один десяток міжнародних виставок. Їх твори експонуються по цілому світу: в Китаї, Японії, Канаді, Америці, Великобританії, Німеччині і т. д...
Художники проживатимуть в гуртожитку ВХПТУ № 16, яке люб’язно надав директор Олег Капало, а також на базі села Дубино в Карпатах. В планах заходів поїздка в м. Моршин, зустріч з міським головою п. Русланом Ільницьким, поїздка в с. Корчин на відкриття меморіальної дошки відомого художника-патріота Івана Хандона. За тиждень часу кожен з митців повинен створити по 2 картини, які будуть демонструватись 21 липня в Народному Домі на благодійній виставці-продажу.
Нарівні з відомими митцями у пленері приймають участь і 5-наших земляків, членів мистецького обєднання «Стрий Ко»: Ігор Мельник, Юрій Бандера, Роман Берездецький, Мирон Довганич, Олег Софілканич. Приємно також зазначити, що головою журі обрано стриянина-Ігора Завозіна.
Юрій Комарницький, голова оргкомітету пленера, зазначив: «Родзинкою пленера є те, що талановиті діти, а рівно і звичайні стрияни, зможуть взяти майстер клас з живопису прямо на вулицях міста у іменитих художників.» Одночасно він подякував всім організаціям, та підприємствам, які допомогли в реалізації цього мистецького проекту. І висловив надію, що такий пленер стане традиційно, щорічним та допоможе показати красу Стрия всій Україні і світові.

Партнери проекту: Кредитна спілка «Вигода», Всеукраїнська громадська організація «Центр прав людини «Громадська ініціатива», Творче об’єднання « Арт-Простір», Вище художнє училище м.Стрия (ВПХУ №16), мистецьке об’єднання «Стрий-КО». Львівська обласна рада та Львівська обласна державна адміністрація, Стрийська районна державна адміністрація та Стрийська районна ради, громадські організації м.Стрия, області та України.
Медіа-партнери: Телерадіокомпанія «Лан», газети «Фортуна», «Гомін Волі». « Рідне поле», 5 канал
Категория: Стрий | Просмотров: 660 | Добавил: kopen | Дата: 11.07.2012 | Комментарии (0)


Ну що ж, ніби настало затишшя, об'єднана опозиція оголосила про демобілізацію (масштаб протестної акції біля Нардому в Києві зменшено на порядок і їхати туди вже нікого не закликають), 9073 не підписано (принаймні поки що) і Литвин ніби обіцяв його не підписувати... Перемога? Ну, як тимчасова - це точно, але про остаточну говорити ще зарано. Як мінімум до виборів у жовтні. Тож розслаблятися ще не можна. Будьмо напоготові. Не поспішайте виходити з груп на захист мови у соцмережах, далі залучайте в них знайомих зі Стрийщини, хто готовий долучитися до акцій - заповнюйте анкети (тут, або на сайті). Вже завтра ті хто "розвели нас як кошенят" можуть спробувати "розвести" нас знову. Анкети можна також заповнити в Народному домі (по вул. Народній в Стрию). Не виключено, що доведеться провести ще якусь акцію (флеш-моб) в Стрию для демонстрації готовності знову встати на захист наших мовних прав. Такі зараз проводяться у всіх регіонах України. Акції пройшли у Старому Самборі, Харкові, в Криму, та ін. містах Акцію “Олені за російську мову” влаштували в Одесі під гаслом “Нас гнобили на українській мові – тепер нас “будут гнобить по-русски”. Дороги перекривали в Черкасах, Зимній Воді (Шегині), Гряді (Рава-Руська), Рясне-Руській (Краківець) та у м. Сколе (ділянка траси Київ-Чоп). Почали палити не лише прапори, але й офіси Партії Регіонів. На захист української мови були проведені акції навіть за кордоном: в Парижі, Празі, Вільнюсі, та ін. Приємно зазначити, що Стрий знову виявився першим в багатьох напрямах: першим створив єдиний координуючий орган акцій на захист мови - Комітет Національної Дії, першим розпочав безстрокову акцію протесту ще 05.06.2012, (а т.зв. "опозиція" оголосила таку лише 04.07.2012, все чекала щоб її "розвели як кошенят"), першим перекривав дороги (ділянка траси Київ-Чоп). А тактика створення єдиних регіональних Інтернет-площадок в соцмережах для координації дій з ядром у вигляді веб-сайту ще взагалі ніде не повторена . На завершення, хотілося б подякувати всім, хто приєднався до груп акції в соцмережах, заповнив анкети учасника акції, приймав участь в них. Особлива подяка тим, хто покинув все і поїхав у Київ в гарячі (у прямому і переносному сенсі цього слова) дні. Ви виявили свою громадянську позицію, якою можна лише пишатися (для довідки - немало "патріотів" відмовилися долучитися до акції навіть у такій безневинній формі як приєднання до групи в соцмережах).

Джерело: сайт КНД
Категория: Стрий | Просмотров: 721 | Добавил: kopen | Дата: 10.07.2012 | Комментарии (0)


3 липня депутати-регіонали, комуністи та литвинівці по-бандитськи, за кілька секунд, без обговорення, без розгляду жодної з 2054 поправок, сфальшували голосування за законопроект Колесніченка-Ківалова «Про засади державної мовної політики». Навіть у Верховній Ради України, де зневага до права стала нормою, ще ніколи не було настільки нахабного й грубого порушення Конституції та регламенту.
Литвин, а потім Янукович мають намір швидко підписати і ввести в дію цей проект, спрямований на розкол країни і провокування громадянського протистояння.
Ось що чекає на Україну вже за кілька днів,коли почне діяти цей «закон»
• українську мову можна «законно» зневажати і викидати з усіх публічних сфер по всій країні – з телебачення, кінопрокату, реклами, культури, освіти, сфери послуг тощо. Замість неї (а не поруч!) можна впроваджувати російську;
• з понад 30 законів, прийнятих за останні 23 роки, викидаються всі норми, що захищали українську мову;
• держава зобов’язана фінансувати русифікацію, що обійдеться в 17 мільярдів гривень щорічно, витягнутих з кишень усіх українців;
• у 13 регіонах України включно з Києвом російська мова автоматично стає «регіональною» і обов’язковою для використання в усіх сферах;
• ще в трьох регіонах – Закарпатті, Буковині й Криму – регіональними стають відповідно угорська, румунська і кримськотатарська мова;
• всі службовці, судді тощо, які навіть у найменшому й на 100% українському селі, не використовують регіональну мову в роботі з громадянами чи не володіють нею, мають бути звільнені з роботи;
• вживати, розвивати й захищати «регіональну мову» зобов’язані не лише органи влади, але й усі установи, громадські організації, підприємства й окремі громадяни;
• усім, хто не захоче цього робити, загрожує до 5 років тюрми.
ЦЕ – НЕ СЦЕНАРІЙ ФІЛЬМУ ЖАХІВ,А РЕАЛЬНІ НОРМИ ПРОЕКТУ, ЯКИЙ ШУЛЕРИ ХОЧУТЬ ЗРОБИТИ ЗАКОНОМ

Ще 05.06.12 на Стрийщині було створено Комітет Національної Дії, до якого входять місцеві громадські та партійні організації.
З цього дня почала тривати щоденна акція протесту - мітинг о 19-й біля Будителів. 10.06.2012 відбувся молебень, великий мітинг і перекриття траси Київ - Ужгород біля Стрийського коледжу. На жаль, ця інформація не була широко поширена, а подекуди свідомо замовчувалася місцевими очільниками та ЗМІ.

У зв'язку з останніми подіями оголошену загальну мобілізацію - всі на Київ!

В 11-й (сьогодні, в середу 04.07.2012) біля пам'ятника Будителям буде чекати автобус. Тим, хто виявить бажання поїхати в Київ на захист мови слід запастися чимось на 2-3 дні перебування в Києві (харчі, гроші...). Тим, хто має намір поїхати пізніше теж слід підійти, щоб залишити свої контактні дані.

Стрияни, не будьте байдужими! Разом не дамо знищити рідну мову!
Офіційний сайт Комітету Національної Дії
http://umova.at.ua/
Категория: Стрий | Просмотров: 751 | Добавил: kopen | Дата: 04.07.2012 | Комментарии (1)

Через помилки та недосконалість адміністративних механізмів невчасне оформлення права власності і вчинення дій щодо реєстрації об’єктів нерухомості,  звернення до суду часто стає єди­ним способом визнання права власності та оформлення документів, які його засвідчують.

Наприклад, візьмемо справу за позовом гро­мадянина про визнання права власності на незакінчений будівництвом житловий будинок у порядку спадкування, який було задоволено. Позивачка є спадкоєм­цем померлої за заповітом. У встановлений ст.1270 ЦК України строк позивачка звернулася до нотаріальної контори з заявою про прийняття спадщини та прийняла її. При зверненні до нотаріуса за видачею свідоцтва про право на спадщину на належний померлій незакінчений будівництвом будинок з господарськими спорудами, їй було відмовлено в зв’язку з відсутністю документа, який підтверджує право власності спадкодавця на це майно. Зважаючи на те, що визнання за позивачем права влас­ності на вищевказане нерухоме майно не порушує права інших осіб, а також беручи до уваги те, що вона побудувала господарські будівлі, не порушуючи будівельні, санітарні й інші норми й правила, позивач вва­жає, що за нею в судовому порядку може бути визнане право власності. З огляду на зазначене, суд прийняв правильне рішення, оскільки позо­вні вимоги позивача ґрунтуються на законі, доведені у встановленому законом порядку та є такими, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Є безліч інших прикладів неоформлення громадянами права власності. Для прикладу, у справі за позовом громадянина про визнання права власності на жилий будинок з госпо­дарськими спорудами суд позов задоволив. Рішення суду мотивовано наступним. Мати позивача збудувала жилий будинок з гос­подарськими спорудами в, але належним чином не зареєструвала нерухомість у бюро технічної інвентаризації. Позивач є єдиним спадкоємцем за зако­ном першої черги, отримати спадщину не має можливості, у зв’язку з тим, що покійна мати позивача не отримала права власності на вказа­ний будинок з господарськими спорудами. Суд дійшов до висновку, що оскільки до спадкоємця переходять всі права та обов’язки, які належа­ли спадкодавцеві на момент відкриття спадщини і не припинились з його смертю, то до позивача перейшло право на нерухоме майно, а те, що покійна при житті не отримала правовстановлюючі документи на житловий будинок та надвірні будівлі, звернення у зв’язку з цим пози­вача до суду не суперечить ст. 328 ЦК України.

У липні експерти Фонду «Право і демократія» завітають до Стрия з виїзною зустріччю з мешканцями міста. Зацікавлені особи переглянуть фільм про самоорганізацію населення, прослухають лекцію про доступ до публічної інформації, судовий захист своїх прав та укладення і виконання договорів оренди земельних часток (паїв) в контексті інтересів орендодавців.

Громадяни, зацікавлені в захисті свого права власності, також можуть звернутися до безкоштовної юридичної приймальні Фонду «Право і демократія» за адресою м.Львів, проїзд Крива Липа, 6, 3-й поверх, тел..: (032) 2971932.

Експерти Фонду надають консультації в рамках проекту «Підвищення рівня правової обізнаності про доступ до правосуддя незахищених верств населення Львівської області», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID) та Management System International (MSI).

Портал "Львівський вісник"

Категория: Стрий | Просмотров: 697 | Добавил: administrator | Дата: 28.06.2012 | Комментарии (0)

14 червня  у м. Стрию відбудеться вже третя  маніфестація присвячена захисту сім’ї,  дітей та традиційних сімейних цінностей

Сьогодні українська громадськість об’єднається, щоб сказати:
- Гендерній політиці – НІ! (Ціль цієї політики -  знищення в суспільстві природного інституту сім’ї, просування і легалізація гомосексуальних збочень).
- Ювенальній юстиції – НІ! (Введення ювенальної юстиції  спрямоване на підрив традиційних сімейних цінностей і становить загрозу національним інтересам України)
- Анти
дискримінаційним законам – НІ! (Після прийняття антидискримінаційного закону№ 10468, усі, хто незгідні з тим, що збочення мають бути поставлені на рівень сім’ї, будуть покарані згідно нового закону) 
Збережемо традиційні сімейні цінності в Україні! Збережемо Україну!

Дата проведення:  14 червня  2012 р. з 14:00 по 16:00 год.
Час і місце проведення: 
14:00 - супермаркет "Сільпо"  (вул. Б. Хмельницького, 16)
14:15 -  площа Ринок (виступ), далі по вул. Є. Коновальця - вул. Т. Шевченка
15:00 - Міська ради (вул. Т. Шевченка,71) - виступ, далі по вул. Зелена - вул. Б. Хмельницького
15:30 - супермар


кет "Сільпо"  (вул. Б. Хмельницького, 16) - виступ

Прес-конференція: 15:30 біля супермаркету "Сільпо"  (вул. Б. Хмельницького, 16)

Організатори:      СГО "Територія життя"
Контактний телефон:  (067) 5496653 – Микола 

Категория: Стрий | Просмотров: 858 | Добавил: administrator | Дата: 13.06.2012 | Комментарии (1)

МАЙДАН НЕЗАЛЕЖНОСТІ 3 червня 

ПРОГРАМА СВЯТКУВАННЯ ДНЯ МІСТА СТРИЯ 2-3 ЧЕРВНЯ 2012 РОКУ

http://stryi-rada.gov.ua
СУБОТА,
2 червня 2012 року
10.00Ювілейна ретроспективна виставка малярства і графіки «Пори року» Мирона Нестерчука
(Виставковий зал, вул.Т.Шевченка, 107)
10.00Виставка малярства Романа та Надії Фединів (м.Любінь Великий)
(Музей Меморіального комплексу «Борцям за волю України», вул.Є.Олесницького, 4)
10.00XI Фестиваль Дитячих Театрів польських організацій на Україні «Подаруй дітям усмішку»
(Народний дім, вул.Народна,8)
10.00Регіональний турнір з тенісу
(Корти тенісного клубу «Сокіл»)
10.30Регіональний турнір з настільного тенісу
(Стрийські ЗОШ №3, № 9)
10.30Регіональний турнір з міні-футболу
(Майданчик ДЮСШ)
12.00Першість області з пляжного волейболу
(Майданчик на пляжі)
12.00Першість міста зі стрітболу
(Спортивний майданчик, вул.С.Крушельницької)
12.00Регіональний турнір з шахів
(Стрийська ЗОШ № 7)
13.00; 16.00Вистави цирку-шапіто «Трікар» (м.Київ)
(Стадіон «Сокіл»)
18.00Конкурсна шоу-програма «Чарівна стриянка-2012»
(Міський Будинок культури, вул.С.Крушельницької,18)
НЕДІЛЯ
3 червня 2012 року
10.00Ювілейна ретроспективна виставка малярства і графіки «Пори року» Мирона Нестерчука
(Виставковий зал, вул.Т.Шевченка, 107)
10.00Виставка малярства Романа та Надії Фединів (м.Любінь Великий)
(Музей Меморіального комплексу «Борцям за волю України», вул.Є.Олесницького, 4)
10.00Регіональний турнір з настільного тенісу
(Стрийські ЗОШ № 3, № 9)
10.00Регіональний турнір з тенісу
(Корти тенісного клубу «Сокіл»)
10.30Регіональний турнір з міні-футболу
(Спортивний майданчик, вул.С.Крушельницької)
10.30Регіональний турнір з волейболу
(Стрийська дитячо-юнацька спортивна школа)
12.00Першість міста зі стрітболу
(Спортивний майданчик, вул.С.Крушельницької)
12.00Регіональний турнір з шахів
(Стрийська ЗОШ № 7)
12.00Першість області з пляжного волейболу
(Майданчик на пляжі)
13.00; 16.00Вистави цирку-шапіто «Трікар» (м.Київ)
(Стадіон «Сокіл»)
14.00Першість області з футболу «Скала» Стрий – ФК «Куликів» серед юнаків
(Стадіон «Сокіл»)
16.00Першість області з футболу «Скала» Стрий – ФК «Куликів» серед дорослих
(Стадіон «Сокіл»)
МАЙДАН НЕЗАЛЕЖНОСТІ,
3 червня 2012 року
12.00Спортивне свято:
Показові виступи найсильніших спортсменів міста: каратистів, дзюдоїстів, гімнастів; чемпіонат міста з армреслінгу, змагання з підняття гирі.
15.00Конкурс малюнку на асфальті «Стрий очима дітей»
(Проспект В.Чорновола)

Святкова концертна програма за участю кращих мистецьких колективів міста
16.00Виступ танцювального ансамблю клубу «Краса і грація». Керівник – Любов Петринець
16.30Концерт учасників художньої самодіяльності міського Центру творчості дітей та юнацтва
17.30Творчий звіт Стрийської дитячої школи мистецтв
19.00Концерт естрадно-джазового оркестру «Стрий». Керівники – Юрій Дичко та Віктор Чернишов
19.45Виступ Народного гурту «Говерла» Стрийського міського Будинку культури (керівник – Михайло Золотуха)
20.30Святковий гала-концерт за участю зірок української естради:
Народного артиста України Іво Бобула (м.Київ);
Українського естрадного співака Павла Табакова (м.Львів)
Гурту «Друга ріка» (м.Київ)
23.00Святковий фейєрверк

Категория: Стрий | Просмотров: 2146 | Добавил: administrator | Дата: 28.05.2012 | Комментарии (0)

Четвертий рік поспіль напередодні Дня міста Стрия ГО «Перспектива Стрийщини» ініціює Еко-толоку з прибирання центрального пляжу річки Стрий. Слоганом заходу, як і в минулі роки організатори обрали вислів: «Разом збережемо красу природи».
Цьогоріч натхненниками толоки виступили: СГО «Новий Стрий», Агенція регіонального розвитку «Перспектива Стрийщини», ТО «Арт-Простір», ПАБ «Бункер», МГО «Креатив» та Благодійний фонд Олега Канівця «Добре серце». На заклик «долучись до необхідної справи!» відгукнулися й поодинокі стрияни. Чисте довкілля, чиста річка, приємний відпочинок – саме з такими думками зранку 26 травня зібралися ентузіасти на центральному пляжі. І закипіла робота. 
Благодійний фонд «Добре серце» надав для толоки рукавиці, «робочі руки» та забезпечував волонтерів питною водою. За дві години було зібрано більше 40 мішків зі сміттям. Якщо в середньому в кожен мішок вміщається 20 кг непотребу то після нескладних математичних розрахунків виходить, що учасники толоки зібрали понад 800 кг побутових відходів, які залишили після себе відпочивальники. І це тільки з невеликої ділянки пляжу, берега річки та навколишньої території. 
Коментуючи подію координатор акції, заступник голови АРР «Перспектива Стрийщини» Юрій Комарницький зауважив, що головна мета толоки привернути увагу стриян до екологічної небезпеки в регіоні, підвищити культуру населення, ще раз звернути увагу на здавалося б такі прості речі, як турбота про навколишнє середовище і звісно ж прибрати місце масового відпочинку людей напередодні Іменин рідного Стрия та Євро-2012. Хочеться щоб враження від нашого міста були найкращими.
Категория: Стрий | Просмотров: 733 | Добавил: administrator | Дата: 27.05.2012 | Комментарии (1)

7 травня о 07:14 надійшло повідомлення, що в місті Стрий по вул. Савури, 26 стався вибух газу в приватному житловому будинку.

Будинок двохповерховий, цегляний, розміром 10 х 12 м, перекриття залізобетонне, покрівля металева бляха по дерев’яній обрешітці.

Як з'ясувалося, у приміщенні кухні, під час запалювання пальника газової плити, стався хлопок газоповітряної суміші без подальшого горіння.

Внаслідок цього пошкоджено конструкції житлового будинку, а саме: перекриття між підвальним приміщенням та першим поверхом, сходова клітка, дах на площі 10 квадратних метрів, вибито вікна та двері.

Отримав опіки рук та обличчя чоловік власниці, 1959 року народження. Його госпіталізували у Стрийську центральну районну лікарню з опіками І-ІІ степені голови, кисті та передпліччя. Стан потерпілого – середньої важкості.

http://lviv.expres.ua

Категория: Стрий | Просмотров: 893 | Добавил: administrator | Дата: 19.05.2012 | Комментарии (0)

На прощі у Гошеві планують встановити рекорд по найбільшій кількості людей у вишиванках.

Цьогоріч ювілейна двадця-та проща до Гошева матиме свою родзинку – усі учасники будуть у вишиванках. МГО "Українська молодь Христові", що організовує цей захід, очікує зібрати 20 тисяч прочан і встановити всеукраїнський рекорд з найбільшої кількості людей у вишитих сорочках.

Сама проща розпочнеться молебнем о 5-й годині ранку 20 травня в кафедральному соборі міста Стрия. Потім о 5.30 год. процесія у супроводі міліції і медиків вирушить до Гошева.

Зі Стрия вирушить спочатку 5 тисяч людей. Процесія йтиме у молитві і розважаннях більше ніж 30 кілометрів до відпустового місця Гошівського монастиря отців Василіан. Там і розташована чудотворна ікона Богоматері. По дорозі люди долучатимуться із сусідніх сіл.

Минулого року на прощі зібралось 18 тисяч людей. 

За словами організаторів,ця проща до Богородиці, присвячується Дню матері. На Ясній горі в Гошеві прочани зберуться ближче до полудня. А уже о 12.00 на тому ж місці розпочнеться архієрейська Літургія, яку очолить апостольський адміністратор Стрийської єпархії УГКЦ , єпископ Тарас Сеньків.

http://www.dobreserce.com

Категория: Стрий | Просмотров: 814 | Добавил: administrator | Дата: 16.05.2012 | Комментарии (1)

49-річний мешканець впав у люк телефонних комунікацій. 

Як інформує прес-центр головного управління МНС у Львівській області, чоловік впав на глибину двох метрів.

"Люк був відкритий, потерпілий цього не побачив", - зауважив керівник прес-центру Павло Василенко.

Рятувальники витягли потерпілого на поверхню. Медики "швидкої" меддопомоги відвезли чоловіка до лікарні. Тут йому констатували забій правої ноги.

За матеріалами http://stryi.com.ua 

Категория: Стрий | Просмотров: 652 | Добавил: administrator | Дата: 13.05.2012 | Комментарии (1)

« 1 2 3 4 5 »