Вітаю Вас, Гість
Головна » Стрий
На нашому сайті відкрилося опитування Чого не вистачає Cтрию? Нам важлива Ваша думка!!! Адже це НАШЕ МІСТО!!!

Фото взято з http://vk.com/stryi_the_best
Категория: Стрий | Просмотров: 699 | Добавил: administrator | Дата: 01.03.2012 | Комментарии (1)

У тебе є талант? Прийди та прийми участь у кастингу, який відбудеться 5,6,7 лютого о 16-00 за адресою: 
.Стрий, вул.Гайдамацька, 15 (ВПУ №м34)


Категория: Стрий | Просмотров: 1607 | Добавил: administrator | Дата: 04.02.2012 | Комментарии (1)

1_3Неподалік від міської ради височить у Стрию пам'ятник Ярославові Стецьку. Пам'ять про нього вшановано першого листопада на честь 79-ї річниці Західно-Української Народної Республіки. Тим самим підкреслено історичну залежність та закономірність подій 1 листопада 1918 року і 30 червня 1941 року, коли Ярослав Стецько проголосив Акт про незалежність Української держави.

19 січня біля памʼятника зібралось велелюдне віче з нагоди 100-річчя від дня народження Ярослава Стецька. Представники влади міста Стрия, Стрийського району, Львівської обласної ради, громадських організацій та політичних партій прийшли висловити свою шану людині, яка поклала своє життя на вівтар незалежності України. Ярослав Стецько 30 червня 1941 році скликав у м. Львові Національні збори і проголосив Акт відновлення Української Держави. На башті Князівської гори було піднято національний прапор. Львівська радіостанція повідомила про Акт населення України і передала благословіння митрополита Андрія Шептицького з цієї нагоди.

1_4Громадський діяч, голова Благодійного фонду «Добре серце», голова Львівської крайової організації Української партії Олег Канівець поклав квіти до памʼятника очільнику  Проводу ОУН(р)  і сказав:

«Державницька, патріотична позиція Ярослава Стецька саме сьогодні є актуальною для молодої української держави. Ми бачимо експансію путінської Росії у всіх сферах - економічній, культурній, духовній: газовий шантаж, засилля російської попси на екранах, наступ на українську мову, українську пісню, українську церкву. За словами найближчої його соратниці й дружини, світлої памʼяті Слави Стецько, Ярослав Стецько вважав, що Україна є революційною проблемою світу, що власне від України буде залежати, чи буде існувати Російсько-Совєтська імперія чи ні. Ця імперія, як в давніші часи, так і сьогодні, заволоділа одною шостою земної кулі, вона загрожує всім іншим ще вільним країнам, отже, цілому світові. Від її розвалу зникне ця загроза, бо від того, чи існуватиме імперія, залежить, чи буде самостійна Україна, чи ні, себто з розвалом імперії, з постанням самостійної України зникає загроза для цілого світу, тому Україна є революційною проблемою цілого цивілізованого світу.»

http://www.dobreserce.com/
Категория: Стрий | Просмотров: 711 | Добавил: administrator | Дата: 22.01.2012 | Комментарии (1)

Турнір з міні-футболу присвячений Дню Соборності України
22 січня у м. Стрию, в спортзалі ДЮСШ, пройде 17-й регіональний турнір з міні-футболу на призи Олега Канівця приурочений Дню Соборності України в якому візьмуть участь команди міст: Стрия, Моршина, Сколе, Миколаєва, Жидачева та Стрийського району.
Організатори змагань: Федерація футболу Стрийщини, осередок ветеранів спорту Стрийщини, Благодійний фонд Олега Канівця «Добре серце», відділ фізичної культури і спорту Стрийського міськвиконкому, відділ сім’ї, молоді та спорту Стрийської райдержадміністрації обіцяють видовищні ігри з незабутньою атмосферою. Інформаційну підтримку турніру надають газети «Гомін волі» та «Рідне поле».
Категория: Стрий | Просмотров: 751 | Добавил: administrator | Дата: 17.01.2012 | Комментарии (0)

Вітаємо художника члена нашої організації  Ігора Мельника з створенням власного сайту за адресою: www.melnyk-art.com .
Надіємось, що сайт дасть можливість прихильникам його творчості слідкувати за його мистецькою діяльністю. Бажаємо натхнення та реалізації творчих ідей.
 Михайло Шмігельський та Молодь Стрийщини. 
Категория: Стрий | Просмотров: 723 | Добавил: administrator | Дата: 07.01.2012 | Комментарии (0)

До Дня св. Миколая Відділ фізичної культури стрийського міськвиконкому та ГО «Молодь Стрийщини» проводив Зимовий кубок благодійників.
В турнірі взяло участь 28 аматорських команд. Які змагатись в трьох групах – а) юніори і б) дорослі, в) діти
Турнір проводився в приміщені Стрийської міської ДЮСШ по вул. С. Крушельницької.
Турнір проходив 10, 17 та 18 грудня.
10 грудня змагання розпочали 8 команд юніорів. Саме 10 грудня є міжнародним днем футболу. 11 грудня є День Благодійника в Україні. Тому ціль турніру поєднати футбол і благодійність.
Умовою участі в турнірі було надання подарунку дятям з особливими потребами з корекційних груп 11 початкової школи.
Перемогли команда ІППТ (Дрогобич), друге місце команда Реєнтюк, третє Спарта.
Кращі гравцітурніру: воротар - Іваночко Роман ( ІППТ Дрогобич)
гравець - Сало Андрій ( ФК Реєньтюк), бомбардир - Квасній Андрій ( ФК New World)
Благородна гра сприяла популяризації добрих цілей.
14 грудня іграшки та солодкі подарунки були подаровані дітям мистецьким студентським колективом. Св. Миколай, ангели та звірятка тішили дітей, а діти розказували їм віршики.
17 та 18 грудня було продовження турніру.
17 грудня змагались дорослі:
1 місце - ФК Сейф
2 місце ФК Качіта
3 місце - ФК Лани Соколівські
4 місце ІППТ
Кращі гравці: воротар - Петрушка Тарас (Качіта), гравець - Ніконович Андрій (Сейф)
бомбардир - Кисіль Андрій (Лани Соколівські)
18 грудня змагались діти 10 -11 років
18.12.2011 р:
1 місце - Стрий 1
2 місце - Н. Розділ
3 місце - Жидачів
Замість запланованих двох турів (дорослі та юніори) змагання пройщли в три етапи.
З такою ініціативою вийшли тренери СМ ДЮСШ Артур Бойко та Володимир Воробець. Вони запропонували провести зустріч дітей футболістів Стрия, Жидачева, Дрогобича, Нового Роздолу в рамках Зимового кубку благодійників. Діти також стали благодійниками. Вони привезли з собою на кубок іграшки, які були подаровані до дня Св. Микола дітям стаціонару дитячої міської лікарні.
А керівник спортитвних програм ГО «Молодь Стрийщини» Назар Фомін від Молодь Стрийщини нагородив пам’ятними кубками, медалями та призами.
Змагання, які проводить ГО «Молодь Стрийщини» традиційно підтримує депутат обласної ради З. Карпінський та інші партнери організації: відділ фізичної культури та спорту, магазин «Голд мобайл» (Р.Ластовецький), мережа магазинів «Диво Дитя», вихованці клубу «Краса і грація»
Долучились до турніру і фотографи професіонали, - фотографували змагання Роман Купранець та художник Ігор Мельник, а відеорепортажі робили Руслан Леськів та Дмитро Семигаленко оператори ТРК Лан (компанії (директор Т. Димедюк), яка традиційно є інформаційним парнером благодійних починань ГО «Молодь Стрийщини».
Віримо, що дана акція сприятиме популяризації волонтерської і благодійної діяльності.
Змагання з міні футболу, які проводить ГО «Молодь Стрийщини» завжди збирають велику кількість учасників і глядачів.
В кубку м. Стрия 12 команд, в Кубку Незалежності 16 команд.
Більшість команд, які виступили в цьому турнірі заявили про свою участь в кубку м.Стрия 2012 р., а юніори вийшли з пропозицією про створення при ГО «Молодь Стрийщини» ліги дворових команд, метою якої стало б залучення молоді до волонтерської роботи з розвитку дворового футболу.
Почесний голова ГО Молодь Стрийщини Михайло Шмігельський
Категория: Стрий | Просмотров: 908 | Добавил: administrator | Дата: 20.12.2011 | Комментарии (0)

Всім відомо, що найціннішим скарбом для людини є здоров’я. А кращим другом здоров’я був і залишаться  спорт. Доброю традицією стало проводити у Стрийській школі № 2 тиждень фізичної культури і спорту, присвячений Дню фізкультурника.

Щоб залучити до участі у тижні якомога більше учнів школи, розроблено цікавий план виховних заходів. По-перше, це конкурс малюнка. Всі класи школи прийняли участь у конкурсі на кращу стінгазету на тему «Фізкультура — це життя».

Цікавим виявилось також і анкетування серед учнів школи на перевірку знань та ерудованості на тему легкоатлетичних видів. Тренер I категорії з легкої атлетики Леся Богданівна Шиманська провела лекцію на тему: «Здоровий спосіб життя. Легкоатлетичні види спорту» для учнів 7-8 класів.

Також у нашій школі проводився «Олімпійській урок» у  7-А класі. З емблемою і символікою Олімпійських Ігор, веселими конкурсами і вікториною за перемогу завзято боролися дві команди «Олімпійці» та «Чемпіони». Радісні і піднесені діти вибігали зі спортзалу, адже перемогла дружба.

Не обійшлися і без спортивних змагань між командами класних колективів, а саме: спортивна естафета серед учнів 6-х класів, футбол між хлопцями 6-А і 6-Б (4:0) та 7-А і 7-Б (3:5). А в конкурсі з арм-реслінгу між 7–ми класами безперечну перемогу отримав Стасів Олег, учень 7-Б класу.

На «ура» пройшов турнір з волейболу, в якому були залучені близько 40 учнів. У запеклій боротьбі перемогу отримали старшокласники. У загальному процесі учні школи проявили запеклу боротьбу за м’ яч та волю до перемоги.
А на завершення всього дійства, у п’ятницю, напередодні Дня вчителя, відбулася дружня зустріч з футболу між учнями та вчителями.

У підготовці та проведенні брали участь весь педагогічний та учнівський колективи нашої школи.

Учні 11-го класу ЗОШ № 2 м. Стрия

http://fortuna-gazeta.com.ua

Категория: Стрий | Просмотров: 1101 | Добавил: administrator | Дата: 22.10.2011 | Комментарии (0)

Територією Турки на Львівщині протікають відразу три ріки. Щороку з таненням снігів або після проливних дощів у місті починаються повені.

«З кожним новим паводком наслідки все гірші», - зазначив міський голова Турки Юрій Касюхнич.

Мер нагадав, що під час останньої такої повені у січні 2009 року через накопичення льоду на острові, який утворився посеред річки, вода вийшла з берегів і затопила центральну дорогу міста.

Проблему, яку не могли вирішити за усі роки незалежності, вирішили цьогоріч завдяки Державній програмі протипаводкового захисту, у рамках якої на Львівщині реалізовується Інвестиційний проект. Працівники будівельної компанії ТКС, яка є генпідрядником проекту, відвели русло річки від залізничної колії та автомобільної дороги Львів-Ужгород, ліквідували острів, а також провели руслорегулюючі та берегоукріплюючі роботи.

«Об’єм роботи був виконаний надзвичайно великий, – зазначив Юрій Касюхнич. - І результати ми вже бачимо. Після проведених робіт паводку, як у 2009 році, точно вже не буде».

За його словами, сьогодні у місті існує інша небезпека – через звуження русла річки Літмир під час проливних дощів є загроза підтоплення навколишніх будинків. Аби хоч якось зарадити проблемі, громада міста власними зусиллями провела вирубку верболози на руслі річки по вулиці Шевченка. Проте, щоб зробити необхідний об’єм робіт, міська влада сподівається на керівництво області та держави – міський бюджет необхідних коштів немає.

Джерело: 
ZAXID.NET
Категория: Стрий | Просмотров: 949 | Добавил: administrator | Дата: 24.09.2011 | Комментарии (0)

У Стрию, на вокзалі, працівники транспортної міліції затримали дівчат, котрі вчинили бійку, інформує СЗГ УМВС України на Львівській залізниці.

До чергового по вокзалу станції Стрий надійшло повідомлення від патрульного, про те, що поблизу центрального входу у приміщення вокзалу двоє дівчат застосовують фізичну силу та висловлюють нецензурну лайку щодо  іншої дівчини. Всі учасники конфлікту були доставлені в приміщення лінійного відділу на станції Стрий для припинення правопорушення і складання відповідних документів. Що стало причиною сварки серед дівчат, з’ясовують працівники лінійного відділу на станції Стрий.

http://portal.lviv.ua
Категория: Стрий | Просмотров: 1166 | Добавил: administrator | Дата: 10.09.2011 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 »